donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Drechtse Stromen maakt infraroodfoto’s en spoort warmtelekken op

3 december 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Goed geïsoleerd? Drechtse Stromen maakt infraroodfoto’s en spoort warmtelekken op!
Het is weer tijd om de verwarming hoger te zetten. Maar blijft alle warmte wel in huis of stoken we voor de vogeltjes? Een infraroodfoto laat eenvoudig zien waar de warmte uit huis weglekt en waar nuttige maatregelen genomen kunnen worden. Energieambassadeurs van Stichting Drechtse Stromen - voor en door bewoners – komen graag met een infraroodcamera langs bij bewoners die hun huis (beter) willen isoleren.

Zo’n foto kan alleen gemaakt worden als het buiten koud is: van december tot en met maart. Het temperatuurverschil tussen buiten en binnen moet minstens 15 graden zijn.

Hoe werkt een infraroodcamera?
Deze camera ziet infrarood licht en kan daarmee de temperatuur berekenen. De goed geïsoleerde delen van een huis lekken geen warmte en zijn aan de buitenkant koud. Minder goed geïsoleerde delen zijn warmer. Op de foto hiernaast is goed te zien dat glas niet zo'n goede isolatie is. De kleur blauw betekent dat de temperatuur laag is en de kleuren rood en wit betekenen dat de warmte van binnen naar buiten lekt. Deze plekken komen in aanmerking voor dubbel glas, isolatie, radiatorfolie of andere maatregelen. Maar vergeet niet dat er ook regelmatig geventileerd moet worden in huis!

Een afspraak maken
Vrijwillige energieambassadeurs van Drechtse Stromen zijn opgeleid in het maken van infraroodfoto’s en het geven van een toelichting aan bewoners. De kosten van een infraroodfoto bedragen 30 euro.
Wanneer meer bewoners in een straat een foto laten maken, dan kunnen de energieambassadeurs de bewoners ook nog begeleiden bij het kiezen van de juiste isolatie en gezamenlijk laten uitvoeren van de isolatiewerkzaamheden. Samen bespaar je op de kosten. Drechtse Stromen werkt graag mee aan een gezamenlijke aanpak. Samen aanbesteden, samen inkopen scheelt veel in de prijs die bewoners betalen voor energiemaatregelen en meer comfort in huis.
Meer informatie of een afspraak, mail naar  individueeladvies@drechtsestromen.net

Deel dit bericht met je vrienden!