vrijdag 27 november 2020

Alles over Dordrecht

DOKA DORDRECHT opent haar deuren

1 december 2018 (door Paul Schrandt)

Dordrecht - Vanaf 1 december opent DOKA DORDRECHT haar deuren in het voormalige Belastingkantoor aan de Spuiboulevard 220.

DOKA DORDRECHT is de eerste, openbaar toegankelijke, donkere kamer in de regio Drechtsteden. De ruimte biedt de mogelijkheid om met meerdere mensen tegelijk zwart/wit foto's af te drukken en filmrolletjes te ontwikkelen.
De achterliggende gedachte, retro is in, brengt mensen even terug naar een tijd waarin nog geen digitale camera's, mobieltjes en social media bestonden. Ouderwets foto's afdrukken is leuk, leerzaam en in groepsverband ook nog eens heel sociaal.
DOKA DORDRECHT gaat zich voornamelijk richten op het geven van workshops. Er zijn verschillende pakketten beschikbaar, van een basiscursus tot aan volledig verzorgde bedrijfsfeesten of vrijgezellenparty's.
Daarnaast kan de doka gehuurd worden voor de gevordende amateur fotograaf en professionals en komt er een ouderwetse '1-uurs fotoservice'.

Oprichters Mark en Paul hebben er zin in. Paul: 'Eigenlijk lopen we al jaren rond met dit plan. Het wachten was alleen op een goede locatie.' Deze locatie hebben ze gevonden in het voormalige Belastingkantoor aan de Spuiboulevard en is onderdeel van Stichting DOOR, de creatieve broedplaats die deze zomer moest verhuizen van het pand aan de Voorstraat naar de Spuiboulevard.
Mark en Paul, beiden met een achtergrond in de fotografie, zijn niet over een nacht ijs gegaan. Mark: 'We zijn al vier maanden aan het werk om de doka zo volledig mogelijk in te richten. Er is werkelijk aan alles gedacht. We zijn er klaar voor.'

In de doka zijn negen vergroters beschikbaar, van eenvoudig instapmodel tot professionele vergroters. Voor de verhuur zijn er tevens kleurenvergroters aanwezig.
Naast de verhuur en workshops komt er ook een fotoservice. Paul heeft al een beeld van de mogelijke doelgroep; 'Dit is iets waar ik heel erg naar uitkijk. Je hoort af en toe dat iemand oude negatieven op zolder heeft gevonden. Bijvoorbeeld na het overlijden van een familielid. Het is een geweldige uitdaging om deze negatieven om te toveren in zichtbare beelden. Dit alles in goed overleg met de klant. Het is zeg maar, U vraagt, wij draaien.'
Amateur fotografen die nog met filmrolletjes werken kunnen deze eveneens bij DOKA DORDRECHT laten ontwikkelen en afdrukken. 'Dat is dus de 1-uur fotoservice', aldus Paul.

Zelfs de fotograaf die uitsluitend digitale foto's maakt kan bij DOKA DORDRECHT terecht. Na het aanleveren van de gewenste foto, wordt deze met een laserprinter omgezet naar een negatief dat geschikt gemaakt wordt voor het afdrukken op papier in de donkere kamer.

Voor meer informatie kijk op www.doka-dordrecht.nl of bel met 078-3033688.

Deel dit bericht met je vrienden!