dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Feestelijke opening nieuw afhaalpunt duurzame groentepakketten van Rechtstreex en Groenekratje

26 november 2018

DORDRECHT - Op 28 november start op feestelijke wijze het nieuwste afhaalpunt van duurzaam voedsel van Drechtstadsboer bij ontmoetings- en cultureel centrum DOOR. Familie, vrienden en relaties zijn vanaf 16.00 uur welkom voor een hapje en een drankje. Drechtstadsboer is deze maand gestopt met het afhaalpunt van duurzame voeding bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Met ingang van 1 november zijn tevens kantoor en opslag van Drechtstadsboer verhuisd van ontmoetingscentrum De Buitenwacht naar DOOR, aan de Spuiboulevard 220.

De vraag naar vers, lokaal geproduceerd voedsel, en dus korte ketens, neemt flink toe, zowel in Nederland als in Dordrecht. Consumenten willen steeds vaker producten die in de eigen regio zijn geproduceerd en ze willen weten waar hun voedsel vandaan komt, wie het geproduceerd heeft en hoe het geproduceerd is. De groei van de markt voor lokaal eten wordt versterkt door een groeiende belangstelling voor de relatie tussen voedselconsumptie en gezondheid en het toenemend belang dat wordt gehecht aan duurzaamheid.

Distributeur van groentepakketten
Vereniging Groenekratje is distributeur van groentepakketten op basis van een jaarabonnement. Wekelijks onbespoten verse groenten en aardappelen, met zorg geteeld en verpakt op Zorgboerderij De Zuidpunt. Het lokaalst mogelijke groenteabonnement voorziet in vier dagen pure gezondheid voor een één-, twee- of vierpersoons huishouden Prijzen liggen tussen de zeven en tien euro.

Rechtstreex is een korte keten distributeur voor honderd producenten uit de regio. Bijvoorbeeld Zwijndrecht, Papendrecht, Dordrecht. Sinds kort Noordeloos.

Afhaaltijden zijn om te beginnen: elke woensdag tussen 15.00 uur en 19.00 uur. Ook thuisbezorging behoort tot de mogelijkheden tegen een kleine vergoeding. Voor aanmeldingen en/of je wekelijkse bestellingen naar keuze, kijk op www.drechtstadsboer.nl of naar www.rechtstreex.nl/spuiboulevard

 


Deel dit bericht met je vrienden!