zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht pakt punt bij tiental Almere City

24 november 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan het bezoek aan Almere City FC. De ploeg van interim-trainer Scott Calderwood (door het ontslag van Gérard de Nooijer van deze week) speelde in de Keuken Kampioen Divisie met 1-1 gelijk. Almere City nam in de eerste helft nog de leiding, maar in de tweede helft maakte Oussama Zamouri gelijk namens de Schapenkoppen. Almere City speelde het laatste half uur met tien man na het wegsturen van doelpuntenmaker Luckassen.

Thomas Kok kreeg al vroeg in het duel al een goede kans voor de Schapenkoppen, maar hij schoot de bal naast. Na exact een kwartier voetbal was het echter Almere dat op voorsprong kwam door een gruwelijke fout van Maarten Peijnenburg. Hij speelde de bal te kort terug op doelman Bryan Janssen, die Kevin Luckassen zag profiteren: 1-0.

Daarna was het oud FC Dordrecht-speler Andreas Calcan die zijn oude ploeg pijn kon doen. Maar hij schoot voorlangs. Daardoor zochten de ploegen de kleedkamers op met een 1-0 stand.

Na een opstootje tussen Lewis Montsma en doelpuntenmaker Luckassen kregen beide spelers een gele kaart. Luckassen was het daar niet mee eens en kreeg daarna nog een gele kaart, en dus rood. Daardoor moest Almere het laatste half uur met tien man verder.

En daar profiteerde Dordrecht uiteindelijk van. Oussama Zamouri schoot op de rand van het strafschopgebied op doel. Zijn bal werd van richting veranderd en vloog binnen: 1-1.

Na een actie van diezelfde Zamouri had het snel daarna al 1-2 kunnen zijn, maar zijn inzet bereikte niemand, waardoor de bal voorlangs ging. Behalve een vrije trap op doel van Maarten Peijnenburg gebeurde er vervolgens niet veel meer. De ploegen deelden daardoor de punten.

Scoreverloop

15' 1-0 Kevin Luckassen
72' 1-1 Oussama Zamouri

Lees meer over:

voetbal fcdordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!