Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Regio Drechtsteden stapt 9 december over op Qbuzz

23 november 2018

DORDRECHT - Vanaf 9 december aanstaande verzorgt Qbuzz het busvervoer in Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem, en het treinvervoer op de MerwedeLingelijn. Qbuzz belooft een vernieuwd, fijnmazig Openbaar Vervoer-netwerk met verbeterde en snellere verbindingen, persoonlijker afgestemde dienstverlening, meer comfort en meer aandacht voor duurzaamheid.

Hoogwaardig openbaar vervoer
De basis van het openbaar vervoer in de regio Drechtsteden-MolenlandenGorinchem wordt vanaf 9  december gevormd door zeven hoogwaardige ov-verbindingen (HOV): drie R-netlijnen en vier  snelBuzzlijnen. Deze HOV-bussen leggen langere afstanden af op doorgaande routes met minder haltes. Hiermee belooft Qbuzz kortere reistijden, minder kans op vertraging, grotere betrouwbaarheid en meer reiscomfort. Ook wil Qbuzz zorgen voor frequent rijden, comfortabeler vervoer dan in gewone bussen en goede aansluitingen op andere bussen en treinen. In de spits belooft Qbuzz dat hun R-netbussen elke tien minuten gaan rijden en daarbuiten elk kwartier. Op veel plaatsen waar R-net en snelBuzz gaan rijden worden of zijn inmiddels al nieuwe, comfortabele haltes met extra voorzieningen, zoals overdekte stallingen voor de fiets, gebouwd.

Persoonlijkere dienstverlening
Naast R-net en de snelBuzz introduceert Qbuzz ook de stadsBuzz en de buurtBuzz. Qubuzz wil nog persoonlijker van dienst zijn, en daarom biedt Qbuzz individuele vervoersdiensten zoals de Deur-halte-taxi, de bestelBuzz en de deelfiets aan. Wie niet zelfstandig naar een halte kan komen, kan één uur voor vertrek de Deur-halte-taxi bellen en wordt dan naar de dichtstbijzijnde halte gebracht.

Qbuzz wil ook de servicewinkels op de stations Dordrecht en Geldermalsen gaan vernieuwen. Ze blijven ook een uur langer open dan voorheen.

Meer comfort en duurzaamheid
Met het oog op een duurzame toekomst introduceert Qbuzz in 2019 steeds meer elektrische bussen, om te beginnen in Gorinchem en de Drechtsteden. Dit is goed nieuws voor de leefbaarheid én het klimaat. Nog meer goed nieuws voor de reizigers is de komst van een groot aantal extra comfortabele bussen met luxere stoelen, meer beenruimte, opklaptafels, snelle wifi en USB-aansluitingen.

Specifieke verbeteringen voor Drechtsteden
Door een slimme mix van R-net en snelBuzzlijnen wordt Rotterdam vanuit de Drechtsteden beter bereikbaar. Alblasserdam en Papendrecht krijgen een snelle rechtstreekse busverbinding naar Utrecht. De stadsdienst van Dordrecht wordt uitgebreid met diverse directe lijnen naar omliggende Drechtsteden. In de loop van 2019 stapt heel Drechtsteden over op elektrische bussen.

Specifieke verbeteringen voor Molenlanden en Gorinchem
Vanuit de Alblasserwaard kunnen reizigers vanaf december rechtstreeks met de bus naar Rotterdam. Dorpskernen aan de Lekdijk en kleine plaatsen zoals Bleskensgraaf, Ottoland en Noordeloos blijven goed bereikbaar. Stadsbussen van Gorinchem komen nu ook in de wijk Stalkaarsen en bij de Evenementenhal. De bus van Lingewijk naar centrum, station en ziekenhuis gaat twee keer zo vaak rijden.

Vernieuwde treinen op MerwedeLingelijn in 2019
In de loop van 2019 worden alle treinen van de MerwedeLingelijn omgebouwd en uitgerust in rood-grijze R-netstijl. Dat betekent nieuwe, comfortabele stoelen, USBaansluitingen en snellere wifi. Al meteen vanaf 9 december rijdt de trein tussen Dordrecht en Gorinchem van maandag tot en met zaterdag tot 20.00 uur in plaats van 19.00 uur. De trein gaat elk kwartier en fietsen mogen nog steeds gratis mee.

Meer weten
Alle informatie over het vernieuwde OV-netwerk voor de Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem is te vinden op www.qbuzz.nl/dmg, waaronder ook de per 9 december 2018 ingaande dienstregeling voor alle lijnen.

Deel dit bericht met je vrienden!