Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wethouder Van der Linden: Dordtse binnenstad wordt autoluwer'
06nov

Wethouder Van der Linden: Dordtse binnenstad wordt autoluwer

DORDRECHT - Auto's zullen in de toekomst meer geweerd worden uit de historische binnenstad van Dordrecht. Dat zegt wethouder Verkeer en Vervoer Rik van der Linden, in reactie op klachten van binnenstadbewoners over snelheidsovertreders.

Het RTV Rijnmond-programma De Zoekmachine van zondag 11 november zoekt antwoord op de vraag van een bewoonster: Waarom doen gemeente en politie niets aan de snelheidsduivels in het historisch centrum van Dordrecht?

Er geldt een maximum snelheid van 30 kilometer per uur, maar volgens centrumbewoners wordt er veel harder gereden. Ze willen graag meer verkeersborden, snelheidsbeperkende maatregelen zoals wegversmallingen en meer controles door de politie.

Volgens een politiewoordvoerder heeft de politie "niet de mankracht om 24 uur per dag te handhaven", en ligt de bal bij de gemeente. Die moet iets aan de weginrichting doen, zodat er niet harder dan 30 gereden kán worden.

Wethouder Van der Linden stelt dat verkeersdrempels en wegversmallingen niet overal in het monumentale centrum tot de mogelijkheden behoren, maar dat er wel gewerkt wordt aan een meer autoluwe binnenstad.

Binnenkort spreken de bewoners in tijdens een gemeenteraadsvergadering.

Bron: RTV Rijnmond.Deel dit bericht met je vrienden!