FC Dordrecht verliest van Volendam

06 november 2018 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Het was de eerste helft niet best vertoeven in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Enerzijds was het koud, anderzijds werd men niet warm van het spel van Dordt. Na een eerste kans lag de bal direct achter Bryan Janssen. Cas Peters kwam oog in oog met onze doelman en maakte koelbloedig af. Diezelfde Cas Peters benutte vervolgens aan het eind van de eerste helft een penalty om FC Volendam op 2-0 te zetten.

De tweede helft begon FC Dordrecht een stuk beter te spelen.
Er waren een aantal gevaarlijke situaties en de Schapekoppen gingen steeds aanvallender spelen. Op het moment dat Omran Haydary in het veld kwam voor Antonio Stankov kreeg het strijdplan vorm: alles voor de punten.

Haydary maakte een goede indruk en bekroonde zijn invalbeurt met een doelpunt. In de vierenzeventigste minuut kwam de bal via Cijntje voor de voeten van de nummer zeven, die gedecideerd in de verre hoek schoot.

Dit leek het startschot te zijn voor een veelbelovende slotfase, waarin zelfs keeper Bryan Janssen zich naar het vijandelijk doelgebied snelde bij een vrije trap. Na een aantal dreigende aanvallen moest Dordrecht een pijnlijke conclusie trekken: het was vanavond niet genoeg.

Het knappe staaltje herstel van vorige week mocht vrijdag niet worden herhaald.
Hekkensluiter Jong Utrecht verloor met dezelfde cijfers, dus de rangschikking blijft voor Dordts perspectief hetzelfde…

Over twee weken spelen ze thuis, op zaterdag 17 november (kwart voor acht), tegen FC Eindhoven.
Graag zien ze iedereen dan op de Krommedijk, om de Schapekoppen naar een overwinning te zingen!

Opstellingen:
FC Dordrecht: Janssen (K), Stankov (51′ Haydary), Montsma, Breedijk, Peijnenburg, Ottewill; Timmermans (42′ Schets), Kok (83′ Green), Smith; Zamouri, Cijntje.

FC Volendam: Michaelis (K), Schouten, Tol, Baly, Betti; Deul (68′ Antwi), Vlak (85′ Evers), Visser; Doodeman, Berenstein, Peters (79′ Ten Den).