zondag 20 september 2020

Alles over Dordrecht

Cristina schiet Emma naar overwinning in topper tegen DSE

29 oktober 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Emma heeft afgelopen zondag gedaan wat het moest doen. 3 punten pakken in de topper, tussen de 2 koplopers, tegen DSE in Etten-Leur. In een spannend duel, dat continu van hoog niveau was, trok Emma uiteindelijk aan het langste eind. Grote man was Shendro Cristina, die een hattrick maakte.

De wedstrijd begon onder luid gejuich van de meegereisde Emma supporters die, inclusief de door Emma 5 georganiseerde busreis, met een mannetje of 80 sterk waren deze zondag. Ook de supporters van DSE lieten van zich horen, met het afsteken van diverse fakkels en rookbommen. Het was duidelijk dat hier een kraker op het programma stond.

DSE had vanaf het begin van de wedstrijd het meeste balbezit en combineerde makkelijk. Emma werd teruggedrongen op eigen helft en probeerde de ruimtes klein te houden en gevaarlijk te worden vanuit de omschakeling. Na wat ongevaarlijke schoten van afstand van DSE, was het Emma dat na 17 minuten spelen op voorsprong kwam. Joey Steenbakker gaf de bal diep op Van Pelt, die de bal goed voorgaf op Cristina. Deze kon geheel vrijstaand raak koppen, 0-1 voor Emma! DSE was hierna weer de betere partij, maar het was toch Emma dat de grootste kansen creëerde.

Cleef schoot naast 1 op 1 met de keeper en Cristina liet de bal, geheel vrijstaand voor het doel, lopen voor Van Pelt waar hij beter zelf had kunnen schieten. Rond de 33ste minuut kwam DSE op de terechte 1-1. Na een goede opening op links dribbelde de linkermiddenvelder naar binnen en schoot laag raak in de verre hoek. Hierna werd DSE iets gevaarlijker met onder andere een goed schot op doel vanaf rand 16, die fantastisch gepareerd werd door van der Leer. Emma kwam er nog enkele malen snel uit in de omschakeling, maar gescoord werd er niet meer voor rust.

Na rust besloot Emma wat sneller druk te gaan zetten en een tandje bij te schakelen. DSE had nog steeds iets meer balbezit, maar verdedigend stond het vandaag erg goed, waardoor DSE niet tot uitgespeelde kansen kwam. Eigenlijk uit het niets kwam Emma op 1-2. Uit de kluts kwam de bal bij de buitenspel staande Cristina die 1 op 1 met de keeper rustig raak schoot. De grensrechter vlagde terecht maar de scheidsrechter liet hem staan. Waarschijnlijk had de scheidsrechter door dat hij een foutje had gemaakt, want na een prima sliding op de bal van Batenburg legde hij de bal op de stip. Van der Leer was kansloos op de goed ingeschoten penalty.

2-2 Met nog een minuut of 16 op de klok. Het was duidelijk te zien dat DSE vermoeid aan het raken was en Emma kreeg, mede door de goede conditie, in het laatste kwartier de overhand. DSE werd slordig in de passing en ze werden teruggedrongen op eigen helft. Er kwamen enkele kleine kansjes, met onder andere een kopbal van Maikel Steenbakker en 2 schoten van Joey Steenbakker. In de 90ste minuut was het dan toch raak! Joey Steenbakker dribbelde tussen 2 man door richting de achterlijn, waarna hij de bal hard voorgaf op Cristina, die de bal in het lege doel tikte.

De fanatieke supporters van Emma sprongen over de boarding en het feestje werd met zijn allen gevierd. Er waren nog ongeveer 3 minuten te spelen, waarin het billenknijpen was voor iedereen die Emma een warm hart toedraagt. Een vrije trap op rand 16 werd in de laatste minuut tegen de onderkant lat geschoten, waarna hij gelukkig aan de goede kant van de lijn terug het veld in stuiterde. Na 94 minuten floot de scheidsrechter af en had Emma de overwinning binnen.

DSE - EMMA 2-3 (1-1)
1-0 Cristina (Van Pelt), 1-1 DSE, 1-2 Cristina (-), 2-2 DSE, 2-3 Cristina (J. Steenbakker)

Lees meer over:

voetbal sc emma
Deel dit bericht met je vrienden!