zondag 20 september 2020

Alles over Dordrecht

Swingend Emma legt HSC op de Pijnbank

22 oktober 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - 1-0 J.Steenbakker (Cristina), 2-0 Van Pelt (J. Steenbakker), 3-0 R. Nijenhuis (M. Steenbakker), 4-0 Van Pelt (Cristina), 5-0 Van Pelt (Cristina), 6-0 Van Pelt (J. Steenbakker), 7-0 Van Pelt (Cristina)

Emma heeft haar 5de wedstrijd van het seizoen om weten te zetten in een goede 7-0 overwinning tegen HSC'28. Er viel niets af te dingen op de overwinning. Met mooie doelpunten, waaronder maar liefst 5(!) van Michel van Pelt, liet Emma haar tegenstander vandaag kansloos.

De eerste 10 minuten waren wat afwachtend van Emma. Er werd even gekeken naar wat de tegenstander ging doen en dit werd al snel duidelijk. HSC liet Emma het spel maken en zakte in op eigen helft. De taak aan Emma was het balletje zo snel mogelijk rond te spelen en tot kansen te komen. Het 1ste doelpunt liet niet lang op zich wachten. Cristina werd aangespeeld in de diepte, tikte de bal door op Joey Steenbakker die rustig raak schoot 1 op 1 met de keeper. HSC kwam niet in het spel voor en Emma liet goed positiespel zien. Joey Steenbakker gaf de bal vanaf eigen helft ineens diep op Van Pelt en ook hij bleef kalm en lobte de bal over de keeper. 2-0 na ongeveer 20 minuten. Emma ging steeds beter spelen en creëerde kans op kans. Na een pass van Maikel Steenbakker tekende Nijenhuis voor de 3-0 met een hard laag schot vanaf rand 16. Verdedigend kwam Emma niet in de problemen en HSC liet veel ruimtes achter de verdediging. De 4-0 volgde al snel. Na een goede aanval werd Cristina vrijgespeeld aan de rand van de 16. Hij zette laag voor op Van Pelt die raak krulde in de verre hoek. Voor rust werd ook nog de 5-0 gescoord en dit zou de mooiste van de middag worden. Vigelius gaf een prachtige pass op Cristina, die de bal ineens klaarlegde voor Van Pelt. Van Pelt aarzelde niet en schoot de bal hard in de bovenhoek en maakte dus een loepzuivere hattrick.

Na rust deed Emma het wat rustiger aan. De keeper van HSC was bij iedere bal aan het tijdrekken, dus het was wel duidelijk dat ze de schade wilde beperken. Na een snelle aanval via Van Eden, Joey Steenbakker en Cristina, was het wederom Van Pelt die, nadat de bal goed breed gelegd was door Joey Steenbakker, simpel raak kon schieten. 10 minuten later was het weer Van Pelt die, nadat hij goed diepgestoken werd door Cristina, de bal knap over de keeper lobte. De wedstrijd liep op zijn einde en het was tijd om te wisselen. De goedspelende Van Der Veeken en Stiegelis werden vervangen evenals Man of the Match Van Pelt. Dylan Sponselee, normaliter spelend in de A1, mocht zijn debuut maken.

Het mag duidelijk zijn dat Michel van Pelt vandaag de Man of the Match was. Hij scoorde 5 doelpunten, de een nog mooier als de ander.

Opstelling:
Van Leer, Stiegelis ('82 Meijdam), Vigelius, Batenburg, Van Eden, Van Der Veeken ('82 Sponselee), M. Steenbakker, J. Steenbakker, Van Pelt ('78 De Klerk), Cristina, Nijenhuis

Volgende week speelt Emma de topper uit bij medekoploper DSE in Etten-Leur. Aftrap om 14.30!

Lees meer over:

voetbal sc emma
Deel dit bericht met je vrienden!