dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Burgemeester Wouter Kolff aanwezig bij startdag Rookvrij ziekenhuis.

19 oktober 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Burgemeester Wouter Kolff was donderdag 18 oktober kort aanwezig bij de startdag  'Rookvrij Ziekenhuis'.

Het Albert Schweitzer ziekenhuis is per 18 oktober helemaal rookvrij geworden, in de maand die landelijk ook wel bekendstaat als ‘Stoptober’.

"Als burgemeester juich ik het toe dat we steeds meer 'logische' plekken in de stad Dordrecht rookvrij zien worden", zei Kolff. "En als burgervader zou ik tegen iedereen die rookt willen zeggen: stop ermee. Ik heb het zelf twee jaar geleden gedaan en het bevalt goed."

"Voor verstokte rokers is onze maatregel vervelend, dat begrijp ik echt", aldus bestuursvoorzitter van het ziekenhuis Peter van der Meer. "We willen dan ook niemand dwingen te stoppen. Het blijft een eigen keuze. We vragen wel ieders respect voor het feit dat wij het rondom onze gebouwen niet meer willen. Niemand zou door een walm van rook naar het ziekenhuis moeten hoeven komen."

Recent zijn rond de ziekenhuisgebouwen asbakken en rookabri's verwijderd. Lijnen, borden en stickers laten zien waar de rookvrije zone begint en eindigt.

Vanaf nu worden mensen die toch roken in het gebied, vriendelijk aangesproken. Dit gebeurt door vrijwilligers en de eerste weken bij toerbeurt ook door afdelingshoofden en managers uit het ziekenhuis, met indien nodig backup van de beveiligers.

In Dordrecht maakt het hele Gezondheidspark inclusief de Sportboulevard deel uit van het rookvrije gebied.

Foto's: Wim van de Pol.

Zie ook:

Lees meer over:

rookvrij ziekenhuis
Deel dit bericht met je vrienden!