Knappe overwinning krijgt geen passend vervolg in Den Bosch

17 oktober 2018 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Na de mooie overwinning op SC Cambuur heeft FC Dordrecht de positieve lijn niet kunnen doortrekken tegen FC Den Bosch. In een slordige wedstrijd was FC Den Bosch de gelukkigste.

FC Den Bosch kende een uitgedunde selectie omdat er maar liefst vier spelers interlandverplichtingen hadden. Helaas hebben de Schapekoppen dit niet weten uit te buiten in een positief resultaat. De wedstrijd begon met weinig uitgespeelde kansen. Het eerste gevaarlijke moment van de wedstrijd ontstond uit een hoekschop maar de bal werd over gekopt door een speler van FC Den Bosch. In de 20e minuut was Breedijk dichtbij de openingstreffer maar zijn kopbal werd goed gekeerd door de keeper van FC Den Bosch. Diezelfde Breedijk ging net voor rust in de fout door een pass niet goed te controleren waardoor de spits 1-op-1 ging met Janssen en hij faalde niet. 1-0 voor FC Den Bosch. Dit was ook de ruststand.

FC Dordrecht wist geen vuist te maken in een wedstrijd waar beide ploegen heel slordig waren. In de 54e minuut was FC Den Bosch heel dichtbij de 2-0 maar de bal vloog op de paal. Marko Maletic werd twee keer gevaarlijk in de zestien maar hij zag beide schoten gekeerd worden. De grootste kans was voor Jeremy Cijntje in de 86e minuut, maar hij wist de lage voorzet niet te verzilveren tot een doelpunt want hij schoot recht op de keeper. De ruststand was helaas ook de eindstand. 1-0.

Volgende week speelt FC Dordrecht in het Riwal Hoogwerkers Stadion tegen Jong AZ.

Opstelling:
FC Den Bosch: Van der Steen (K), Romat, Kersten, Van der Winden, Fernandes; Omar (86′ Marchioni), Holla, Verbeek; Beltrame, Blummel (66′ Bouyaghlafen), Hernandez (74′ Van der Sande).

FC Dordrecht: Janssen (K), Stankov (67′ Haydary), Montsma, Breedijk, Peijnenburg, Ottewill; Kok, Smith (60′ Maletic), Mourgos (77′ Schets); Cijntje, Zamouri.