Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Studenten Da Vinci College knappen boerenkar op voor het Natuurcentrum'
12okt

Studenten Da Vinci College knappen boerenkar op voor het Natuurcentrum

DORDRECHT - Afgelopen schooljaar hebben Entree studenten van het Da Vinci College voor het Natuurcentrum in het Gijsbert van Andelpark in Gorinchem een oude en vervallen boerenkar compleet gerenoveerd. Het Natuurcentrum kan de kar nu weer inzetten, als speeltoestel en voor tochtjes. Het Natuurcentrum werkt vaker samen met het Da Vinci College. Studenten van diverse opleidingen helpen bijvoorbeeld bij activiteiten.

Aan het Natuurcentrum is in 2017 een oude boerenkar cadeau gedaan door een gepensioneerde boer. De kar was in een dusdanige vervallen staat dat men niet wist wat men ermee aan moest. Dus stond hij ergens achterin een schuur opgeslagen. Op een kennismakingsbijeenkomst op het Da Vinci College voor nieuwe medewerkers zag Joanne Woerlee foto’s van de vervallen kar. Zij opperde het idee studenten van de Entree opleiding in Dordrecht in te schakelen.

Nieuwe onderdelen op maat
De Entree opleidingen bieden studenten zonder startkwalificatie de mogelijkheid zich te bekwamen in diverse beroepen. Docent Perry Philips zag wel heil in het opknappen van de kar. Het hout moest worden vervangen en de bewegende metalen onderdelen moesten worden opgeknapt. De studenten demonteerden de kar en maakten nieuwe onderdelen op maat. Twee studenten – John Nuguse en Teklesenbet Kidane - hebben er hard aan gewerkt. Inmiddels is de kar klaar en staat hij weer bij het Natuurcentrum in Gorinchem.


Bijschrift: studenten John Nuguse en Teklesenbet Kidane met hun docent Perry Philips

Win-winsituatie
Het Da Vinci College heeft een Projectbureau dat bemiddelt tussen de school en externe partijen (verenigingen, stichtingen, bedrijven), zo ook voor het Natuurcentrum en het Da Vinci College. Doel is een win-winsituatie te creëren. De studenten hebben een leerzame ervaring en de opdrachtgever krijgt hulp op diverse gebieden.Deel dit bericht met je vrienden!