donderdag 13 augustus 2020

Alles over Dordrecht

CDA eist een oplossing voor de onveilige situatie rond de C. de Wittstraat

11 oktober 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De leefbaarheid op de Cornelis de Wittstraat staat nog steeds erg onder druk.
Bewoners ervaren elke dag overlast en voelen zich onveilig. In het verleden bracht het cameratoezicht wat verbetering. Daar is nu niets meer van te merken. Het CDA heeft voor deze situatie in de afgelopen twee jaar al meerdere keren aandacht gevraagd.

Raadslid Arine van den Heuvel: “Onvoorstelbaar dat we dit keer op keer moeten agenderen. Er wonen aan de Cornelis de Wittstraat veel kwetsbare ouderen die wellicht te lang thuis moeten blijven wonen. Juist deze mensen lijden erg onder de slechte leefbaarheid. Het is niet normaal dat zij over en langs verslaafden moeten heen stappen als ze een boodschap willen halen.”

Het wordt tijd dat er blijvend wat gedaan wordt aan de situatie, vindt de CDA-fractie. 'Daar ligt ook een rol voor verhuurder Trivire. Bewoners van één van de complexen hebben hen verzocht om een camera, zodat ze kunnen zien wie er bij hen aanbelt. De huidige installatie is verouderd, waardoor ze niet altijd goed kunnen horen wie er voor de deur staat. Als gevolg hiervan lopen er vaak mensen in het complex rond die er niet thuis horen. Ook ’s avonds laat of ’s nachts. Dat is een onveilige en zeer ongewenste situatie. Mensen moeten zich thuis veilig voelen. Kortom, het is tijd voor actie.'

De fractie van het CDA heeft het college nu weer om actie gevraagd om de zwaar onder druk staande leefbaarheid aan te pakken. Deze situatie verdient volgens het CDA blijvende aandacht van het college.

Deel dit bericht met je vrienden!