Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Op donderdag 11 oktober 2018 is het weer 'Coming Out Day'' Archieffoto
09okt

Op donderdag 11 oktober 2018 is het weer 'Coming Out Day'

DORDRECHT - Wethouder Zorg en Welzijn Peter Heijkoop hijst donderdag de regenboogvlag om 09.15 uur op het Stadhuis. Later die dag, om 13.00 uur ondertekent hij de Verklaring van Dordrecht, samen met Corine van Dun, transambassadeur en oud-voorzitter van Transgender Netwerk Nederland (TNN).

De Verklaring van Dordrecht is in 2013 tijdens een internationaal symposium opgesteld door Transgender Netwerk Nederland (TNN) met als doel de emancipatie van transgenders op de werkvloer te bevorderen. Met ondertekening van de Verklaring van Dordrecht onderschrijft de gemeente transgendervriendelijk personeelsbeleid. De gemeente wil hiermee een voorbeeldfunctie vervullen naar andere werkgevers in de stad.

De gemeente Dordrecht heeft als werkgever de taak om een veilig werkklimaat te creëren voor iedereen, ook LHBTI-werknemers (lesbisch, homo, biseksueel, transgender en interseksueel). Bij veel bedrijven is dat nog niet het geval. Onderzoek wijst uit dat 30 procent van deze mensen hun seksuele geaardheid of identiteit verborgen houdt. Een negatieve werkomgeving zorgt ervoor dat LHBTI’ers vaker ziek worden. Uit onderzoek blijkt dat transgenders vaker werkloos zijn dan de gemiddelde beroepsbevolking. Slechts 41% van de transgenders heeft een baan, tegenover 62% van de beroepsbevolking. Bovendien hebben zij vaker een lager inkomen dan gemiddeld. Over mensen met een intersekseconditie bestaat nog veel  onduidelijkheid. Ook over hun positie op de arbeidsmarkt is veel onduidelijkheid.Deel dit bericht met je vrienden!