maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

Dordtenaren kleuren Kunstmin week

5 oktober 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Komende week draagt een groot aantal Dordtenaren bij aan het Stad & Regio programma van Kunstmin.

• Talkshow Kunstmin Live gaat 4e seizoen in met eerste hoofdgast Rob Kamphues
• VPRO Tegenlicht MeetUp debatreeks Dordrecht begint tweede seizoen
• Koren uit de regio bijten het spits af van een nieuwe reeks Passie voor Muziek

Kunstmin Live
Het Dordtse presentatieduo Kees Thies en Marjolein Meijers vragen cabaretier, televisiepresentator en schrijver Rob Kamphues op woensdag 10 oktober het hemd van het lijf. Rob is bekend van onder meer het tv-programma Kopspijkers en De Reünie. Hij vertelt tijdens de eerste Kunstmin Live van het seizoen over zijn carrière als presentator, de boeken die hij schreef. En zijn grote liefdes, waaronder zijn passie voor autoracen. De Dordtse singer-songwriter T.B. Florusse zorgt voor de muzikale omlijsting.

VPRO Tegenlicht, co-productie Bibliotheek AanZet & Kunstmin
Op donderdag 11 oktober organiseren Bibliotheek AanZet, een redactieraad van inwoners uit de Drechtsteden en Kunstmin een debat over leven en dood. Deze editie van VPRO Meet UP Tegenlicht Dordrecht is gekoppeld aan VPRO Tegenlicht aflevering De onsterfelijken. De menselijke zucht naar het eeuwige leven houdt wetenschappers al jaren bezig om de code van ons DNA te kraken. Maar wat als we straks zelf kunnen besluiten over leven of de dood? Luister en praat mee over morele, technische en juridische dilemma’s.

Koren uit de regio in reeks Passie voor Muziek
Seniorenkoor Stadspolders, popkoor Van Zingkel & Co, en Dameskoor Gedeelde Smart Dordt
Na de zeer succesvolle reeks die startte in het vorige seizoen, kon een nieuwe reeks Passie voor Muziek niet uitblijven. Opnieuw gaat een enthousiaste en kundige parade aan amateurkoren en -orkesten uit de regio een seizoen lang musiceren op het podium van de Grote Zaal. Zondag 14 oktober verzorgen Seniorenkoor Stadspolders, popkoor Van Zingkel & Co en Dameskoor Gedeelde Smart Dordt het programma. Dit wordt gegarandeerd een onvergetelijk concert. Uit pure passie.

Kunstmin Live met Rob Kamphues
Woensdag 10 oktober – Schouwburg Kunstmin
Tickets (€ 15,50) via kunstmin.nl

VPRO Tegenlicht Meet Up
Donderdag 11 oktober – Energiehuis
Vrij toegang, gratis ticket vooraf reserveren via kunstmin.nl

Passie voor Muziek
Zondag 14 oktober – Schouwburg Kunstmin
Tickets (vanaf € 9,00) via kunstmin.nl

Lees meer over:

kunstmin weekprogramma
Deel dit bericht met je vrienden!