Monday 27 September 2021

Alles over Dordrecht

900 leerlingen op de fiets tijdens Cultuursafari

2 oktober 2018 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Van dinsdag 25 tot en met vrijdag 28 september vond de Cultuursafari 2018 plaats in Dordrecht. 900 leerlingen van Loket Zwijndrechtse Waard, Wellant College, Dalton Vakcollege, Insula College, Walburg College én Pabo InHolland maakten kennis met zeven culturele organisaties in Dordrecht. Nieuw dit jaar was dat het vmbo én eerstejaars leerlingen de Pabo InHolland ook op de fiets stapten om mee te doen. Alle leerlingen kregen een kijkje in de keuken.

Kennismaking culturele organisaties
Het doel van de Cultuursafari is om leerlingen kennis te laten maken met zeven culturele organisaties in Dordrecht: de Bibliotheek AanZet, Hof van Nederland, Nationaal Onderwijsmuseum, cinema The Movies, Schouwburg Kunstmin, poppodium Bibelot en ToBe cultuurcentrum. De leerlingen hebben kunst en cultuur ervaren door te kijken en zelf actief mee te doen!

Creatief maakproces
Tijdens deze Cultuursafari hebben alle organisaties iets laten zien over het (creatieve) proces. De leerlingen ontdekten en hebben zelf ervaren hoe een voorstelling, kunstwerk, film of tekst gemaakt werd. Ze weten nu waar alle culturele organisaties van Dordrecht te vinden zijn, wat daar gebeurt én hebben iets geleerd over het maakproces in het algemeen. Hoe maakt men een film: hoe werkt cameravoering bij The Movies. Kun je die inzichten ook zelf toepassen bij een vlog in het Onderwijsmuseum? Hoe maak je met elkaar een grote feniks bij ToBe cultuurcentrum? Kun je zelf net zo goed dansen als de dansers van ISH in Schouwburg Kunstmin? Hoe ga je aan de slag met taal en spoken word bij de Bibliotheek of geschiedenis bij het Hof van Nederland? En hoe is het leven van een popartiest bij poppodium Bibelot?

Lees meer over:

leerlingen cultuur safari
Deel dit bericht met je vrienden!