Aansluitingstreffer komt te laat voor FC Dordrecht

23 september 2018

DORDRECHT - FC Dordrecht verloor afgelopen vrijdagavond 21 september in de verre uitwedstrijd in Zuid-Limburg van een effectief MVV. De ploeg uit Maastricht werd in het zadel geholpen door middel van een strafschop, en ging het beste om met de spaarzame kansen.

Het begin van de wedstrijd was aftasten. De eerste grote kans van de wedstrijd was in de 22e minuut voor Oussama Zamouri. Hij kwam 1-op-1 met de keeper maar helaas wist de doelman van MVV als winnaar uit de strijd te komen. In de 41e minuut probeerde Lewis Montsma een openingstreffer te forceren uit een vrije trap maar de bal vloog over de goal. MVV was in de eerste helft voornamelijk gevaarlijk uit dode spel momenten maar dat leidde niet tot grote kansen. Daarom was het niet gek dat beide ploegen gingen rusten met een 0-0 stand.

MVV werd in de 52e minuut gevaarlijk via spits Anthony van der Hurk, maar zijn inzet werd geblokt. Thijs Timmermans deed een poging namens de Dordtenaren maar hij zag zijn inzet naast vliegen. MVV was niet echt gevaarlijk daarom kwam in de 73e minuut de strafschop als donderslag bij heldere hemel. Maarten Peijnenburg wist niet eens of hij zijn tegenstander überhaupt vasthield maar de scheidrechter was zeker van zijn zaak. De penalty werd feilloos benut door Joeri Schroijen, 1-0. Na de openingstreffer zochten de Dordtenaren steeds vaker de aanval. Helaas wist MVV goed gebruik te maken van de ruimtes en schoot Tuur Houben de wedstrijd in de 87e minuut definitief op slot. Omran Haydary wist nog iets terug te doen met een prachtig schot in de verre hoek. Maar helaas kwam de aansluitingstreffer te laat. Eindstand: 2-1.

Volgende week staat er opnieuw een lastige uitwedstrijd op het programma tegen Sparta Rotterdam. Op dinsdagavond staat de eerste wedstrijd van de KNVB Beker op het programma tegen en bij Almere City.

Opstelling:
MVV: Koopmans (K), Moustafa, Mares, Martina, Gunst; Ippel (85′ Lavelée), Martina (68′ Houben), Nys; Asumah (59′ Golpek), Schroijen, van den Hurk.

FC Dordrecht:  Janssen (K), Montsma, Breedijk, Peijnenburg, Ottewill; Stankov, Kok (84′ Schets), Timmermans; Zamouri, Cijntje (81′ Haydary), Mourgos (72′ Maletic).