zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Tegen Pesten op het Da Vinci College

20 september 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Van 17 tot en met 21 september is de Week Tegen Pesten. Het thema is dit jaar: laat je zien. Het Da Vinci College grijpt deze week aan het begin van het schooljaar aan om een veilige basis te leggen voor haar studenten. Het begin van het schooljaar is hét moment om te werken aan een veilige groep. De eerste weken na de zomervakantie vormen een belangrijke periode in het proces van groepsvorming.

Tijdens de Week Tegen Pesten organiseert het Da Vinci College diverse activiteiten voor de studenten om zich te laten horen en in gesprek te gaan over dit onderwerp. Zo is er een Kahoot quiz, worden er films gedraaid en zoeken docenten studenten actief op om in gesprek te gaan over pesten. Ook traint het Da Vinci haar docenten tot ambassadeurs voor een veilige en sociale school en tot betrouwbare vraagbaak voor studenten.

Natuurlijk is er ook aandacht voor het anti-pestprotocol, met daarin afspraken die binnen het Da Vinci College zijn gemaakt over pestgedrag en de consequenties daarvan.

De aandacht voor dit belangrijke onderwerp eindigt uiteraard niet na de Week Tegen Pesten. Het Da Vinci College heeft een werkgroep Veilig Gezond en Leefbaar, die het onderwerp gedurende het hele schooljaar top of mind houdt.

Lees meer over:

da vinci pesten
Deel dit bericht met je vrienden!