Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'CDA vraagt om actie voor starters- en jongerenwoningen'
20sep 2018

CDA vraagt om actie voor starters- en jongerenwoningen

DORDRECHT - In Dordrecht kampen we met onvoldoende beschikbaarheid van betaalbare woningen voor jongeren c.q. starters. Gezien het streven meer hoger onderwijs in Dordrecht te huisvesten, wat gelukkig al aan het gebeuren is, is daar boven op een stijgende vraag naar studentenhuisvesting te verwachten. Er is sprake van een groeiend, urgent probleem.

Het CDA weet van recente van initiatieven om bijvoorbeeld de kantoorpanden Maasplaza en Burgraadt te transformeren naar woningen. Transformatie van leegstaande kantoorpanden naar jongerenwoningen lijkt ons een haalbaar middel om snel iets te doen aan het tekort.

Daarom hebben wij het college van B&W gevraagd cijfers te verstrekken over de huidige en verwachte vraag en aanbod van betaalbare jongerenwoningen en ons te laten weten wat de plannen zijn om het tekort aan jongerenwoningen op te lossen.

Het CDA heeft tevens gevraagd om inzicht in leegstaande kantoorpanden en leegstaande panden die eigendom zijn van de gemeente om te bezien welke daarvan mogelijk versneld getransformeerd kunnen worden naar (jongeren)woningen.

Zie ook:
Pieter Jan Dekker pleit voor meer aandacht voor single starters op woningmarkt (wo, 6 jul 2016)
Startersdag voor pre-starters en jonge bedrijven (vr, 4 mrt 2016)
Startersbeurs Drechtsteden voortgezet en Meesterbeurs van start (vr, 4 sep 2015)
Dordrecht stopt met verstrekken van Startersleningen (do, 2 apr 2015)


Deel dit bericht met je vrienden!