zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Dordrecht

MTB-marathon Cycle for Hope brengt 41.000 euro op

18 september 2018

DORDRECHT - Afgelopen weekend reden 86 mountainbikers dag en nacht door de bossen bij Hoenderloo. Zij namen deel aan de MTB-marathon van Cycle for Hope. Met deze eindeloze inspanning zamelden zij 41.000 euro in voor De Hoop, die hulp biedt bij verslaving en psychische problemen. 
Na uren zwoegen kwamen de mountainbikers zaterdagavond onder luid gejuich over de finish. En dat mocht ook wel: ze fietsten 6, 12 of zelfs 24 uur door de Veluwse bossen. De eerste deelnemers vertrokken al op vrijdagavond. Fietsers uit het hele land deden mee aan dit evenement.
Opbrengst voor De Hoop De deelnemers haalden samen 41.000 euro op voor het werk van De Hoop. Deze organisatie biedt hulp aan mensen met een verslaving of psychische problemen, op verschillende locaties in heel Nederland.
 
Meer dan alleen mountainbiken De MTB-marathon maakt deel uit van het sponsorevenement Cycle for Hope. Dit jaar vonden de Ladies Ride, de Toertocht, de Dikke Banden Race en het Rondje Nederland al plaats vanuit Dordrecht. Met alle activiteiten werd dit jaar in totaal 313.000 euro ingezameld.

Deel dit bericht met je vrienden!