FC Dordrecht in eigen huis onderuit tegen FC Twente

15 september 2018

DORDRECHT - De Schapekoppen speelden afgelopen vrijdag avond een verloren wedstrijd na een zwakke eerste helft tegen FC Twente. De twee tegentreffers van de Tukkers vielen beide in de eerste helft en die kwamen de Dordtenaren niet meer te boven.

Er hing een mooie sfeer voorafgaand aan FC Dordrecht – FC Twente. De wedstrijd ging gelijk op en geen van beide ploegen wist kansen te creëren. Pas in de 19e minuut ontstond de eerste kans van de wedstrijd voor FC Twente, helaas was dit ook gelijk een goal. Een scherp aangesneden vrije trap van Aïtor werd binnen gegleden door Peet Bijen. Een klein kwartier later was er opnieuw een vrije trap voor FC Twente op dezelfde positie. Aïtor stond weer achter de bal. De Spanjaard draaide de bal opnieuw hard in en het was weer raak. Dit keer Antonio Stankov die de bal in eigen goal werkte. 0-2.

In de tweede helft ging FC Dordrecht iets opportunistischer spelen. Via een vrije trap scoorde FC Dordrecht in de 59e minuut de aansluitingstreffer maar de goal werd afgekeurd omdat de spits Marko Maletic buitenspel stond nadat hij de rebound had binnengeschoten. De Dordtenaren hadden het meeste balbezit de tweede helft en de wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de helft van FC Twente. Helaas ontstonden geen grote kansen. De Tukkers werden nog een keer gevaarlijk in de 81e minuut na een snelle counter schoot Ulrich Bapoh voorlangs. Het leidde zelfs nog tot een afgekeurd doelpunt in de 87e minuut van Bapoh. Maar ook dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.  Een paar minuten later floot de scheidsrechter af.

Als de eerste helft van hetzelfde niveau was als de tweede helft had de uitslag van de wedstrijd heel anders geweest. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen MVV op het programma.

Opstelling:
FC Dordrecht: Janssen (K), Stankov (70′ Smith), Breedijk, Montsma, Ottewill; Peijnenburg, Kok, Timmermans; Zamouri (46′ Haydary), Maletić, Mourgos (46′ Cijntje).

FC Twente: Drommel (K), Ramos, Gonzales, Bijen, Ricardinho; Brama, Holscher, Espinosa; Aïtor, Boere (77′ Bapoh), Smith (82′ Zekhnini).