donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Zaterdag 15 september ontvangt Ben Corino in Studio De Witt Jannie Bozuwa.

14 september 2018

DORDRECHT - Vorige week werd aangekondigd dat de Dordtse zangeres Marianne Noble in deze uitzending van Studio De Witt als hoofdgast zou komen. Maar door haar drukke finale avond bij The Voice Senior en aansluitend haar aanwezigheid bij late Night bij RTL 4 voor de finale uitslag lukt het haar niet om ‘smorgens bij Studio De Witt aan te schuiven. Uiteraard hebben wij hiervoor begrip en hopen dat zij zaterdag 22 september onze gast zal zijn.Jannie Bozuwa staat in Dordrecht bekend als een strijdbare activiste. De 81 jarige Jannie Bozuwa is klein van stuk maar onvervaard en volhardend wanneer zij zich ergens voor inzet.

Toen op16 december 1967 een achtjarig meisje op de onbeveiligde spoorovergang bij de Oudendijk in Sterrenburg door de trein werd gegrepen was voor haar de maat vol. Elf dagen ervoor was ere en 9 jarig jongetje op dit zelfde punt door de aanstormde trein gegrepen en overleden.
Voor Jannie was dit genoeg, voor haar was dit de bekende drupel die de emmer deed overlopen. Legendarisch is de opmerking die zij tegen de toenmalige politiecommisaris maakte toen die op haar vraag antwoordde hoeveel kinderen er nog moesten sterven voordat er iets gebeurt. De commissaris wist het niet. “Maar ik wel, geen een” was haar reactie”
Jannie voerde actie en met resultaat de onbewaakte spoorwegovergan werd een bewaakte spoorweg overgang.

Inmiddels op leeftijd gekomen bleek dat haar strijdbaarheid met de jaren niet was verdwenen. Het ontbreken van een bushalte bij de begraafplaat de Essenhof stoorde haar enorm. Zij vond dat de bereikbaarheid van de begraafplaats middels openbaarvervoer een vanzelfsprekendheid moest zijn. Zij zocht de publiciteit via de media, benaderde de politieke partijen ging het gesprek met het lokale en provincial bestuur en met de busvervoerder. En met succes.

In deze uitzending gaat Ben Corino in gesprek met de markante strijdbare activiste, Jannie Bozuwa ,over haar drive om gaan voor zaken waar zij voor staat.
En praten zij over de door haar aangeleverde muzieklijst voor deze uitzending,

In het tweede uur is er aandacht voor de actualiten van deze week uit Dordrecht en de Drechtsteden.
Ondermeer is er aandacht voor afbouw van de Al Fath moskee in Wielwijk. De Dordtse PVV stelde vragen aan het college van B&W over de buitenlandse financiering bij de bouw van deze moskee.
In de studio zijn de aanwezig de PVV, VVD en D66
Teun Okkerse, ontwerper van de nieuwe herdenkingsmunt voor de Dordtse Synode 400 jaar
Atleet Arie Pankras die volgende week zondag de Dam tot dam loop gaat lopen voor een goed doel.
Een terugblik op het congres over armoede dat deze week in Dordrecht werd gehouden.

De Dichter van Dienst is de Zwijndrechtse dichter Esther de Beun

Studio De Witt van 10.00u-12.00u bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9(kabel) Kanaal 1083(KPN), kanaal 915(Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Deel dit bericht met je vrienden!