Monday 27 September 2021

Alles over Dordrecht

Cultuursafari 2018 gaat van start

14 september 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Van dinsdag 25 tot en met vrijdag 28 september gaan 900 leerlingen op Cultuursafari in Dordrecht. Tijdens de Cultuursafari maken leerlingen van het voortgezet onderwijs, vmbo en de PABO kennis met zeven culturele organisaties in Dordrecht. De leerlingen van het Loket Zwijndrechtse Waard, Wellant College, Dalton Vakcollege, Insula College, het Walburg College én 1e jaarsleerlingen van de PABO Dordrecht gaan al fietsend op verkenningstocht.

Kennismaking culturele organisaties
Het doel van de Cultuursafari is om leerlingen kennis te laten maken met zeven culturele organisaties in Dordrecht: de Bibliotheek AanZet, Hof van Holland, Onderwijsmuseum, cinema The Movies, schouwburg Kunstmin, poppodium Bibelot en ToBe cultuurcentrum. De leerlingen ervaren kunst en cultuur door te kijken en zelf actief mee te doen!

VMBO en PABO doen ook mee
De Cultuursafari Dordrecht 2018 is een bijzondere editie: er is voor het eerst een speciaal programma voor het vmbo ontwikkeld. Zo gaan op dinsdag 25 en woensdag 26 september vmbo-klassen op safari. Ook doen eerstejaars van de pabo InHolland voor het eerst mee. Je krijgt als leerling een kijkje in de keuken van alle culturele organisaties. Voorafgaand krijgen alle leerlingen filmpjes van alle activiteiten te zien, waardoor ze extra zich goed kunnen voorbereiden.

Creatief maakproces
Tijdens deze Cultuursafari laten alle organisaties iets zien over het (creatieve) proces. De leerlingen ontdekken en ervaren zelf hoe een voorstelling, kunstwerk, film of tekst gemaakt wordt. Ze ontdekken dus waar alle culturele instellingen van Dordrecht te vinden zijn, wat daar gebeurt én leren ook over het maakproces in het algemeen. Hoe maakt men een film: hoe werkt cameravoering bij The Movies. Kun je die inzichten ook zelf toepassen bij een vlog in het Onderwijsmuseum? Hoe maak je met elkaar een grote feniks bij ToBe cultuurcentrum. Hoe word je nou danser bij die toffe dansvoorstelling die je hebt gezien bij Schouwburg Kunstmin? Hoe ga je aan de slag met taal en spoken word bij de Bibliotheek of geschiedenis bij het Hof van Nederland? En hoe is het leven van een popartiest bij poppodium Bibelot?
Het Servicebureau Onderwijs&Cultuur organiseert de Cultuursafari in samenwerking met de culturele organisaties en bedankt de gemeente Dordrecht voor het mogelijk maken van de Cultuursafari in Dordrecht.

Foto: Tim Leguijt Fotografie

Lees meer over:

cultuur safari
Deel dit bericht met je vrienden!