Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dordtse première van De Bizarre Nacht van Arie Speksnijder met John Buijsman in de hoofdrol'
14sep 2018

Dordtse première van De Bizarre Nacht van Arie Speksnijder met John Buijsman in de hoofdrol

DORDRECHT - Vrijdag 21 september kruipt John Buijsman voor het eerst in Dordrecht in de huid van agent Arie Speksnijder. In een serie van vier voorstellingen in het Energiehuis speelt John, die de afgelopen drie jaar het voortouw trok in de kerstproductie van Kunstmin, de hoofdrol in deze klassieke wraaktragedie. De uit Dordrecht afkomstige Dusty Ciggaar begeleidt Buijsman live op de gitaar. Het is de eerste voorstelling voor Kunstmin in het Energiehuis in het nieuwe seizoen. De Bizarre Nacht van Arie Speksnijder is alleen nog in Dordrecht te zien in Machine 3.

Het stuk
Speksnijder staat op de drempel van zijn pensioen. Veel heeft hij niet meer te verliezen. Met zijn vrouw gaat het niet goed. Al eerder raakte hij zijn dochter kwijt. Het lijkt een nacht te worden als alle andere nachten. Tot dat hij moet kiezen tussen zijn plicht en zijn hart. Tegen het decor van een duistere stad maakt Speksnijder de eenzaamste nacht van zijn leven door. Heen en weer geslingerd tussen zijn plichtsgevoel als toegewijde agent en de woede die hij probeert te onderdrukken.

De Bizarre Nacht van Arie Speksnijder is in Kunstmin te zien op Vr 21, Za 22, Za 29 & Zo 30 september, kaarten via: bit.ly/SK-ArieSpeksnijderDeel dit bericht met je vrienden!