Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Beter voor Dordt stelt vragen over kwaliteit schuldhulpverlening'
13sep 2018

Beter voor Dordt stelt vragen over kwaliteit schuldhulpverlening

DORDRECHT - Beter Voor Dordt stelt vragen over de kwaliteit van schuldhulpverlening en de aanpak en preventie van problematische schulden. Beter Voor Dordt heeft in 2012 vragen gesteld over de schuldenproblematiek tijdens de crisis. Nu komen er signalen binnen bij hen over dat bewindvoering en schuldhulpverlening (hierna schuldhulpverlening) bij schulden niet altijd effectief wordt uitgevoerd.

In sommige gevallen komen de cliënten niet vooruit en blijven zij in een vicieuze cirkel van hulpverlening hangen. In andere gevallen raken de cliënten nog meer in de problemen terwijl ze juist vooruit geholpen moeten worden. Sommige cliënten weten niet goed wat ze in dergelijke gevallen moeten doen en durven ook niet altijd een melding te maken.

Beter Voor Dordt pleit voor meer controle op de uitvoering van schuldhulpverlening. Daarnaast dient schuldhulpverlening laagdrempelig te zijn, zodat hulpbehoevenden tijdig hulp kunnen vragen. Ook pleit Beter Voor Dordt voor een preventieve aanpak van het voorkomen van schulden. Dit kan bereikt worden door samenwerking tussen verschillende organisaties in de stad.Deel dit bericht met je vrienden!