woensdag 8 december 2021

Alles over Dordrecht

Blijverslening levert 1 aanvraag op in half jaar tijd

11 september 2018

DORDRECHT - Op dinsdag 13 maart 2018 introduceerde de gemeente Dordrecht de Blijverslening.
Met deze lening kunnen oudere woningeigenaren hun huis levensloopbestendig maken en langer thuis blijven wonen.
Er was in totaal 300.000 euro ter beschikking gesteld voor het verstrekken van de Blijverslening.

Inmiddels is het een half jaar mogelijk om deze lening aan te vragen, en blijkt dat er slechts één aanvraag geweest voor een (consumptieve) Blijverslening. Het bedrag dat daarvoor maximaal kan worden aangevraagd is minimaal 2.500 en maximaal 10.000 euro. Deze eerste aanvraag is door de gemeente al goedgekeurd.

Niet opvallend laag
Het lage aantal aanvragen is niet perse opvallend als gekeken wordt naar ervaringen in de rest van het land met de Blijverslening. Vooral in de eerste periode is het aantal aanvragen vaak laag. De gemeente wil de komende periode daarom investeren in meer communicatie richting lokale stakeholders over de Blijverslening, zodat de doelgroep van dit instrument in ieder geval goed wordt bereikt en op de hoogte is van de werking hiervan.

Wat is een Blijverlening?
De gemeentelijke website meldt:"De meeste mensen blijven het liefst zo lang mogelijk in hun eigen woning wonen. Inwoners hebben nu de kans hiervoor een voordelige lening af te sluiten waarmee ze woningaanpassingen kunnen financieren, zoals het aanbrengen van een tweedehands traplift of het realiseren van een slaapkamer op de begane grond."

Twee soorten leningen
Er zijn twee varianten van de lening: een consumptieve lening (van minimaal € 2.500 tot maximaal € 10.000,-) en een hypothecaire lening (van minimaal € 2.500 tot maximaal € 50.000,-). De leningen worden verstrekt door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn).

Aanvragen
Voor meer informatie of voor het aanvragen van de Blijverslening kunnen inwoners terecht op www.dordrecht.nl.

Lees meer over:

blijverslening
Deel dit bericht met je vrienden!