zondag 24 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Eerste 'Ren voor haar leven!' Kidsrun op Dorp de Hoop

11 september 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Kinderen rennen rondjes op Dorp De Hoop om geld in te zamelen voor hulp aan moeder en kind. Op zaterdag 6 oktober vindt de jaarlijkse sportieve uitdaging in Dordrecht weer plaats: het Vrouwen lopen voor Vrouwen hardloopevent. Ruim 60 vrouwen hebben zich al ingeschreven en hopen met elkaar € 15.000 aan sponsorgeld op te halen. Ditmaal wordt de Ladiesrun afgesloten met een Kidsrun. Kinderen komen in beweging om geld in te zamelen voor hulp aan moeders die samen met hun kind worden opgevangen bij De Hoop.

Onder de naam ‘Ren voor haar leven!’ kunnen kinderen tussen 4 en 12 jaar zoveel mogelijk rondjes rennen op Dorp De Hoop. Elk rondje is zo’n 200 meter. Na afloop staat er voor de deelnemende kinderen wat te drinken en een broodje knakworst klaar. Elk kind gaat naar huis met een mooie medaille.

Samen een hart voor kwetsbare vrouwen
De opbrengst van de Kidsrun gaat naar hulp en opvang van kwetsbare moeders  die samen mét hun kind worden opgevangen bij De Hoop. De Hoop vangt - onder andere in Dordrecht - vrouwen op die, door verslaving of psychische problemen, in hun thuissituatie zijn vastgelopen. Bij De Hoop kunnen zij onder deskundige begeleiding bouwen aan hun herstel. Indien de situatie het toelaat kunnen moeders  hun kinderen mee laten opvangen. Deze opvang is uniek in Nederland en wordt betaald uit giften.

Startlocatie
De locatie van de Kidsrun op 6 oktober  is Dorp De Hoop, aan de Provincialeweg 70 in Dordrecht.  Deelname kost € 5,-. Aanmelden voor de kidsrun kan individueel of in teamverband via de website: www.vrouwenlopenvoorvrouwen.nl.

Lees meer over:

Provinciale weg de hoop kidsrun
Deel dit bericht met je vrienden!