woensdag 8 december 2021

Alles over Dordrecht

Studio Blijmakers wordt geopend op nieuwe locatie in het voormalige belastingkantoor

10 september 2018

DORDRECHT - Op 13 september wordt studio Blijmakers heropend op een nieuwe locatie. Voorheen was de studio gehuisvest bij DOOR op de Voorstraat. DOOR is verhuisd naar het oude belastingkantoor op Spuiboulevard 220. De studio is daar sinds 1 augustus ook te vinden op de eerste verdieping. Iedereen is welkom vanaf 16.00 uur voor een hapje en drankje. Er wordt dan uitgelegd wat er allemaal gedaan wordt en je krijgt een rondleiding.

Studio Blijmakers wil met creativiteit het positieve in mensen naar boven halen. Daar worden creatieve workshops, -trainingen, -coaching en creatieve therapie gegeven. Kundige medewerkers met NAH (niet aangeboren hersenletsel) of mensen met een vaak niet zichtbare beperking en/of mensen met afstand tot de arbeidsmarkt geven de workshops. Ze laten mensen ervaren dat ze meer kunnen dan dat ze denken en dat ze iets kunnen maken met hun handen waar ze blij van worden. Het is voor iedereen die op zoek is naar creativiteit, groei, ontspanning, verbinding en ontmoeting.

De ruimte op de eerste verdieping is al volop in gebruik en met een warme kleur groen op de muur en versieringen gezellig gemaakt.  Leonda, Cees en Anja hebben zich al uit kunnen leven. Zij hebben verf mogen gooien op een muur met de tekst: de kracht van creativiteit. Er is een groep aan het werk in een fijne sfeer. Er zijn diverse ruimtes waar mensen kunnen werken. Een rustige ruimte, een gemeenschappelijke ruimte en er wordt een hokje afgeplakt met plastic. Hier kunnen gefrustreerde of overactieve mensen hun ei kwijt middels actionpaint. Het gooien van verf op een doek.

Oprichter van de studio, Erica de Winter, zit vol ideeën. Zo is het hokje voor actionpainting wat klein. Het liefst zou ze een groter lokaal hiervoor gebruiken. Maar daar zit een kostenplaatje aan vast. Meer ruimte gebruiken is ook meer huur betalen. Voorlopig kunnen ze vooruit met de ruimtes die al zijn ingericht.

Deel dit bericht met je vrienden!