zondag 20 juni 2021

Alles over Dordrecht

Rotterdam en Drechtsteden samen 'maritieme hoofdstad van Europa'

6 september 2018 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Rotterdam en de Drechtsteden presenteren zich samen als 'de maritieme hoofdstad van Europa'. Dat doen wethouders Visser van Rotterdam en Burggraaf van Dordrecht op een grote maritieme beurs in Hamburg.

Met het initiatief willen de steden meer buitenlandse bedrijven en innovatieve start-ups naar de Rotterdamse haven halen. "Het Havenbedrijf heeft altijd ingezet op het binnenhalen van veel lading, maar op deze beurs hebben we laten zien dat we ook veel te bieden hebben op het gebied van dienstverlening", zegt Visser.

Rotterdam wil de haven de komende jaren flink verduurzamen. "We moeten de duurzaamste, slimste en meest veilige haven worden", vindt Visser. Maar voor veel bedrijven is het maken van die duurzaamheidsslag erg duur. Zo stelt Gunvor de bouw voor een nieuwe fabriek voor schone scheepsbrandstoffen voorlopig uit, vanwege te hoge kosten.

"Tegelijkertijd investeert Lyondell 150 miljoen in een nieuwe fabriek die CO2-uitstoot reduceert, dus er zijn verschillende beelden. Maar ik zie wel dat bedrijven echt bereid zijn de transitie in te zetten", aldus Visser.

Bron: RTV Rijnmond

Deel dit bericht met je vrienden!