woensdag 8 december 2021

Alles over Dordrecht

Boerendag stelt boeren- en buitenleven centraal

3 september 2018

DORDRECHT - Zaterdag 1 september 2018 vond voor het derde achtereenvolgende jaar op het terrein van de Paardenmelkerij aan de Nieuwe Merwedeweg 2 de Boerendag Dordrecht plaats.

Tijdens deze dag waren er tal van demonstraties en oude ambachten te zien waarbij het boeren- en buitenleven centraal stond. Op het terrein stonden ruim 60 kramen met informatie gerelateerd aan dit onderwerp en aan natuur, voeding, dieren en het boeren- en buitenleven.

Naast een papegaaien- en een roofvogelshow kon je ook zien hoe vroeger werd geploegd met paarden en de schaapherder met zijn hond de schapen samen dreef. Verder waren er een hoefsmid, een paardentandarts en een glasblazer aanwezig. Naast bijvoorbeeld de klompenmaker, de wasvrouw, de stoelenmatter en de strovlechter waren er ook nog vele andere oude ambachten te zien.

Verder was er een programma met onder andere een kür op muziek, voltige en carrousel rijden met paarden. Kinderen konden een ritje op een pony of ezel maken en beleven hoe hun leeftijdgenootjes vroeger speelden en nog veel meer....

Foto's: Wim van de Pol.

Lees meer over:

manifestatie boerendag
Deel dit bericht met je vrienden!