donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Grote opening Het Magazijn op zaterdag 1 september met Tangarine

30 augustus 2018

DORDRECHT - Aanstaande zaterdag is the grand opening van Het Magazijn van 12.00 tot 1.00 uur, met veel muziek en heerlijk eten en drinken. Om 19.15 uur zal het Nederlandse folkduo Tangarine zijn nieuwe album Because Of You presenteren en een in-store optreden geven. ‘s Middags is er  een DJ set van DJ Total Rico, Om 19.00 uur zal wethouder Burggraaf een officiele openingshandeling verrichten. Er is een optreden van The Artificial. Met het Dordtse DJ collectief Rubbers Legs Movement wordt deze dag vanaf 21.00 uur swingend afgesloten.

Sinds 1 juli 2018 is op de Voorstraat een geheel nieuw concept voor de stad van start gegaan. In Het Magazijn bundelen Dordtse ondernemers en de SBK Kunstuitleen & Galerie hun krachten. Met een combinatie van restaurant, stores, kunstuitleen en galerie biedt Het Magazijn een unieke ervaring. Om dit te vieren is er op zaterdag 1 september The Grand Opening.

Het Magazijn heeft een divers aanbod van ondernemingen onder één dak. Het restaurant is een plek voor koffie, flexwerken, een borrel en maaltijden met veelal lokale producten. Velvet Music, een bekend en vertrouwd gezicht in Dordrecht voor alle muziekliefhebbers voor je favoriete vinyl en cd’s. FotoFilmFabriek is de plek voor alle benodigdheden voor de analoge fotograaf.
Met de mogelijkheid om kunst te lenen of te kopen en wisselende tentoonstellingen maakt SBK Kunstuitleen & Galerie hedendaagse kunst toegankelijk voor een breed publiek.

Bij Vintage Audio Repair kan je terecht voor verkoop en onderhoud van al je vintage audioapparatuur. Make Room biedt een selectie designitems en woonaccessoires. Pien’s Tassen maakt unieke, handgemaakte leren tassen. Bij Diana Bloemendaal kan je terecht voor interieuradvies, ook verkoopt zij in Het Magazijn vintage meubels. Daarnaast zijn overal in Het Magazijn retro sportfietsen van Knappe Fiets, planten van Florale Extase en lampen van Stoer Snoer te vinden. Ook al deze producten zijn te koop.

Expostie ‘Higher Animal’
Op deze feestelijke dag opent SBK Kunstuitleen & Galerie ook de expostie ‘Higher Animal’ van afgestuurde studenten van de Willem De Kooning Academie in Rotterdam, welke t/m 31 oktober is te zien in Het Magazijn. De Tentoonstelling bestaat uit twee installaties, fotografische werk en een film van;

    Perrine Philomeen: Hijab in Transition (fotografie)
    Irma van Doornmalen: Alienation of the Human Body (installatie)
    Caio Vita: Imprecisely Human (installatie)
    Lana Prins: Blurring the Reality and Fiction (fotografie)
    Puck Litaay: A Death in the Family (film)

Deel dit bericht met je vrienden!