FC Dordrecht komt te kort tegen Jong Ajax

27 augustus 2018

DORDRECHT - Op een regenachtige vrijdagavond wisten de Schapekoppen geen vuist te maken tegen Jong Ajax. Na 45 minuten voetbal hadden de Dordtenaren nog perspectief op een goed resultaat maar helaas verdween al snel de kans op een punt of meer als sneeuw voor de zon. 5-2.

Het is lang geleden dat FC Dordrecht wist te winnen in Amsterdam. De kampioen van afgelopen seizoen wist de laatste drie edities van Jong Ajax – FC Dordrecht winnend af te sluiten. Maar na het goede spel van de Dordtenaren tegen Helmond Sport was er een goede kans op het verbreken van die vervelende statistiek. Dit was helaas niet het geval want na drie minuten was het al raak. Kaj Sierhuis scoorde door middel van een omhaal na inbrengen van Noa Lang. De 2-0 liet nog relatief lang op zich wachten gezien het overwicht dat Jong Ajax had.

De tweede treffer volgde in de 35e minuut na een discutabele strafschop die benut werd door opnieuw Kaj Sierhuis. FC Dordrecht kwam beter in de wedstrijd en dat resulteerde nog voor rust in een aansluitingstreffer van Thomas Kok na goed voorbereidend werk van Oussama Zamouri. Thomas zijn eerste goal in betaald voetbal bracht de stand en tevens ruststand op 2-1.

Na rust was het Jong Ajax die als beste uit de kleedkamer kwam en in de 47e minuut via een harde pegel van Danilo Pereira de lat raakte. Niet veel later was het Ché Nunnely die in de 54e minuut met een droge knal in de verre hoek raak schoot. 3-1. Daarmee raakte een positief resultaat na negentig minuten voetbal definitief uit zicht. In de 65e minuut kreeg Jong Ajax opnieuw een strafschop na een schermutseling in de zestienmeter van FC Dordrecht. Dit keer stond Noa Lang achter de bal maar hij wist het buitenkansje niet te benutten. Drie minuten later werd het alsnog 4-1, uit een vrije trap. Danilo Pereira schoot de bal over de muur in de korte hoek. In de 71e minuut kreeg Zamouri een grote kans op aangeven van Omar Haydary maar Zamouri stuitte op de doelman van Jong Ajax. In de 90e minuut wist Pereira uit een voorzet van Bakboord zijn tweede van de avond te maken. Echter was het slotakkoord van de avond voor de Dordtenaren. Spits Marko Maletic wist te scoren uit de rebound na een schot van Renny Smith. Marko bepaalde de eindstand van de wedstrijd op 5-2 in het voordeel van Jong Ajax.

Volgende week staat er opnieuw een lastige uitwedstrijd op het programma, namelijk tegen NEC Nijmegen. Wij hebben er vertrouwen in dat de selectie van Gérard de Nooijer gebrand is om zich te revancheren na dit verlies.

Opstellingen:
FC Dordrecht: FC Dordrecht: Janssen (K), Stankov, Breedijk, Peijnenburg, Ottewill; Kok, Mourgos (81’ Hogesteger), Zamouri (72’ Smith); Haydary, Maletić, Cijntje (68’ Schets).

Jong Ajax: Kotarski, Bakker, Bakboord, Schuurs (46’ Pasquali), Botman; de Wit (64’ Jensen), Ekkelenkamp, Gravenberch, Lang, Nunnely, Sierhuis (46’ Danilo Pereira).

Kaarten:
Geel: 28’ Mourgos, 35’ Breedijk, 36’ de Wit, 47’ Ekkelenkamp, 68’ Stankov, 76’ Bakker.