donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Derde Boerendag Dordrecht belicht het boeren- en buitenleven

23 augustus 2018

DORDRECHT - Zaterdag 1 september 2018 is voor het derde achtereenvolgende jaar de Boerendag Dordrecht. Dit vindt plaats op het terrein van de Paardenmelkerij aan de Nieuwe Merwedeweg 2.

Tijdens deze dag zijn er tal van demonstraties en oude ambachten te zien waarbij het boeren- en buitenleven centraal staat.  Op het terrein staan ruim 60 kramen met informatie gerelateerd aan dit onderwerp en aan natuur, voeding, dieren en het boeren- en buitenleven.

Naast een papegaaien- en een roofvogelshow kan je zien hoe vroeger werd geploegd met paarden en de schaapherder met zijn hond de schapen samen dreef. Verder zijn een hoefsmid, een paardentandarts en een glasblazer aanwezig. Naast bijvoorbeeld de klompenmaker, de wasvrouw, de stoelenmatter en de strovlechter zijn er nog vele andere oude ambachten te zien. Ook is er een programma met onder andere een kür op muziek, voltige en carrousel rijden met paarden. Kinderen kunnen een ritje op een pony of ezel maken en beleven hoe hun leeftijdgenootjes vroeger speelden en nog veel meer.

Bezoek de Boerendag en zie hoe in vervlogen tijden werd gewerkt, geleefd en gespeeld. Ook is er aandacht voor het huidige boeren- en buitenleven.

Het terrein is 1 september 2018 a.s. van 10.00 tot 17.00 uur te bezoeken. De entree bedraagt EUR 5,- p.p. en EUR 2,50 voor kinderen tot 12 jaar.

Voor meer info: www.boerendagdordrecht.nl

Deel dit bericht met je vrienden!