donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Minister Hugo de Jonge op stap met wijkverpleegkundigen Aafje Drechtsteden

20 augustus 2018

DORDRECHT - Afgelopen woensdag bracht minister Hugo de Jonge een informeel
werkbezoek aan Aafje Thuiszorg Drechtsteden. Hij ging in gesprek met het management en medewerkers over belangrijke thema’s voor de thuiszorg. Ook liep hij met wijkverpleegkundigen mee om de uitdagingen van de dagelijkse praktijk te ervaren.

Thema’s
Tijdens het bezoek kwamen verschillende onderwerpen aan de orde. Zoals wie de regie heeft als het om zorg gaat en welke personen en/of instanties daarbij een rol spelen. Onder andere mantelzorgers en de gemeente. Er was aandacht voor de invloed van wet- en regelgeving op het werk in de dagelijkse praktijk. Ook kwamen de zorgverzekeraars aan de orde en de verschillen in hun eisen bij de uitvoering van zorgactiviteiten. En natuurlijk de krapte op de arbeidsmarkt, één van de speerpunten van de minister op dit moment. Die krapte is een belangrijke oorzaak van de werkdruk die daardoor op de schouders van de thuiszorg rust.

Klantbezoek
Aansluitend ging de minister met de wijkverpleegkundigen mee naar een klant van Aafje. Daar kreeg hij een goed beeld van de complexiteit van het werk van de wijkverpleegkundige en de vaak ingewikkelde regievoering daarbij.

Bewondering voor drive en passie
Tijdens de evaluatie nam hij uitgebreid de tijd om na te praten. Hij was onder de indruk van het werk van de wijkverpleging en sprak vol bewondering over de drive en passie van de medewerkers in de zorg. Dat zorg door medewerkers in de zorg wordt gemaakt en je in dit mooie, maar moeilijke vak het verschil maakt in het leven van anderen. Verder was de minister van mening dat we met elkaar beter moeten laten zien wat het boeiende vak van wijkverpleegkundige inhoudt. Zodat we meer mensen enthousiast kunnen maken voor één van de moeilijkste kanten van het verpleegkundige werk.

Bruikbare informatie
Minister De Jonge nam alle verkregen informatie mee voor de verdere ontwikkeling van zijn plannen voor de thuiszorg en de wijkverpleging.

Deel dit bericht met je vrienden!