zondag 28 november 2021

Alles over Dordrecht

Ben Corino ontving zaterdag 18 augustus Bert van de Burgt

20 augustus 2018

DORDRECHT -  Afgelopen zaterdag 18 augustus ontving Ben Corino de Dordtse oud-wethouder en voormalig CDA raadslid Bert van de Burgt in studio de Witt.

Van de Burgt ging op 6 juli als wethouder met vervroegd pensioen. Hij droeg zijn bestuurdersstokje over aan CDA fractievoorzitter Peter Heijkoop. Om vervolgens diens zetel in de raad over te nemen. Na de verkiezingen in maart van dit jaar verdween van de Burgt definitief uit de politieke schijnwerper.
Van de Burgt (63) volgde in januari 2011 toenmalig wethouder Dion van Steensel op, die vertrok naar afvalbedrijf HVC. Het betekende de terugkeer van Van de Burgt in de Dordtse politiek, nadat hij in de jaren '90 jarenlang raadslid was.

Voor hij als wethouder aan de slag ging, was hij 37 jaar directeur op verschillende scholen in de stad en Rotterdam. Tijdens zijn wethouderschap bleeft hij deels bij zijn leest en had hij daarom altijd –onder andere- onderwijs in zijn portefeuille.

Van de Burgt zit ondanks zijn politiek pensioen niet stil. Dit blijkt uit zijn kerkelijke en maatschappelijke betrokkenheid die hij al deed of heeft opgepakt.

Ben Corino sprak met hem over zijn onderwijsverleden, zijn politieke bestuurlijke carrier en zijn inspiratie die hem er toe aanzette om zo actief te zijn. En over zijn muziekkeuze voor de uitzending.

De Dichter van Dienst was de Dordtse dichter Jan van der Geer

Lees meer over:

ben corino bert van de burgt
Deel dit bericht met je vrienden!