donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Kosters doen historische vondst uit 1614 op zolder vuurhuis Grote Kerk

14 augustus 2018

DORDRECHT - Op de website van de Grote Kerk in Dordrecht wordt een historische vondst gemeld, die bezoekers aan de kerk kunnen bekijken. Met de vondst kunnen de bezoekers vierhonderd jaar terug in de tijd reizen:

Het historische nieuws is

De kosters van de Grote Kerk hebben onlangs op de zolder van het Vuurhuis vier kapitelen gevonden.

Deze kapitelen vormden het bovenstuk van de pilaren onder het orgelbalkon van het Zuidertransceptorgel. Dit orgel bevond zich aan de kant van de Pottenkade, rechts van de huidige toiletten. Ze stammen uit ongeveer uit het jaar 1614. Sinds zaterdag 21 juli zijn de drie mooiste exemplaren te bewonderen op de vitrines nabij de ingang.

Tot zover de mededeling van de Grote kerk. Woensdag is de kerk weer gewoon open voor bezoekers, zoals altijd in de zomerperiode en is er vanaf half een een korte kerkdienst

Lees meer over:

kerk kosters
Deel dit bericht met je vrienden!