donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Veel bezoekers op de Pasar Malam Istimewa Dordrecht

13 augustus 2018

DORDRECHT - Tropische dranken, gebakken banaan, spekkoek, lontong, diverse soorten satés, de Sarisgang en het Statenplein leken afgelopen zondag wel één groot open lucht restaurant. Hier vindt momenteel de grootste gratis Pasar Malam van Nederland plaats. Veel mensen hebben zich te goed gedaan aan de Indonesische en Indische lekkernijen. Ze genoten van de optredens en schuifelden langs de vele kraampjes.

Een Pasar Malam is een ontmoetingsplaats voor alles wat met Indonesië en de Indonesische of Indische cultuur te maken heeft. Ook de kraampjes verraden dat. Er zijn veel kraampjes met Oosterse kledij. Veel soorten sambal en andere oosterse lekkernijen. Maar ook een reisbureau, waar reizen naar Azië worden aangeboden. De optredens zijn divers. Op het podium bij de Hema treedt een rockabilly band op. Op het andere podium staan twee stoere dansers, die zo uit het oerwoud lijken te komen. Een mooie aanblik.

De Pasar Malam is nog tot met woensdag 15 augustus. Het hele terrein van de Pasar Malam is rolstoelvriendelijk. Er zijn twee podia met zitplaatsen.

Zie ook:

Lees meer over:

pasar malam
Deel dit bericht met je vrienden!