donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Henk Mesman wil Franse tijd (1795-1813) zichtbare herinneringen geven in openbare ruimte

9 augustus 2018

DORDRECHT - Henk Mensman (69) heeft de historie van Dordrecht lief. Hij vindt dat er een tandje bij moet in de verbeelding, op allerlei manieren, van het verleden. Zo vindt Mesman dat de Franse tijd (1795-1813) er slecht vanaf komt.

Hij vindt dat het bijvoorbeeld de hoogste tijd wordt dat Willem Trippenzee aandacht krijgt. Met zijn oorlogsschip voorkwam hij op 24 november 1813 dat Franse troepen vanaf de Papendrechtse kant weer Dordrecht konden gaan bezetten.

Mesman, die ook een historische rubriek verzorgt in  Dordt centraal, heeft ook een brief aan de gemeente gestuurd.  Hij hoopt dat er serieus kan worden gesproken om de openbare ruimte zichtbare herinneringen te geven in de openbare ruimte.

In mei 2017 vroeg Henk voor de eerste keer al aandacht.

Zie ook:

Lees meer over:

2013 vernoeming franse tijd
Deel dit bericht met je vrienden!