donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Vanwege warmte is de Stadslandbouwkas deze week ook ’s avonds geregeld open

6 augustus 2018

DORDRECHT - De vrijwilligers en bezoekers dropen er de kas uit de afgelopen tijd, met temperaturen tot wel 43 graden. Daarom was de stadslandbouwkas De Oude Beer in juli al op de woensdag 's avonds open. Omdat de warmte aanhoudt, is de kas deze week ook op de avonden van woensdag, donderdag en vrijdag geopend. Die dagen kun je er van 13.00 tot 21.00 uur terecht. De (kruiden) thee staat klaar.

Wat voor de mensen erg warm wordt bevonden, is voor de diverse plantjes in de kas genieten. Zo doen de tomaatjes het geweldig. “We hebben een aantal verschillende soorten tomaten met elk hun eigen unieke smaak en kleur”, aldus medewerkster Heleen Baksteen op hun facebookpagina. “Omdat wij zonder kunstmest telen krijgen de tomaten voldoende tijd om te groeien en zonnekracht op te slaan, waardoor onze tomaten smaakvoller zijn dan de zogenaamde waterbommen uit de supermarkt. Het leuke van de kas is dat je van elke soort een paar kunt nemen om te proberen welke je het lekkerst vindt. De verschillende kleuren zien er ook prachtig uit in een salade.”

De kas biedt momenteel pepers, klein en wat groter, maar ook mild tot heerlijk pittig, val geel, tot diep rood. Verder zijn er augurken, komkommers, bietjes, de laatste snijbiet, Nieuwzeelandse spinazie en allerlei kruiden.

Houdt voor de openingstijden en nieuwtjes de facebookpagina van de Oude Beer in de gaten: https://www.facebook.com/groups/584453414978382/

Zie ook:

Lees meer over:

Stadslandbouwkas
Deel dit bericht met je vrienden!