donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Beachsoccer Drechtsteden blijft in eredivisie.

30 juli 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De meiden van Beachsoccer Drechtsteden hebben zich gehandhaafd op het hoogste strandvoetbalniveau. Aan het begin van deze zomer wisten ze dat het een moeilijk seizoen zou worden, dus het doel was dan ook handhaven in de eredivisie.

Dankzij de inbreng van wat nieuwe meiden was er zichtbaar veel verbetering in vergelijking tot vorig jaar. Het leuke van beachvoetbal is dat iedereen van elkaar kan winnen. Het Drechtsteden-team was ook regelmatig dicht bij een overwinning, maar verloor uiteindelijk te vaak met één of twee doelpuntjes verschil.

Het harde werken werd overigens wél uitbetaald. Allereerst gebeurde dat in het toernooi om de nationale beker. Daar lieten de dames zien wat ze in huis hadden en schopten ze het zelfs tot de finale. Daarin werd verloren van de latere landskampioen: Beachsoccer Zeeland.

In de competitie leek de ploeg met nog steeds nul punten af te gaan op directe degradatie. Op de laatste speeldag van de voorrondes, kregen ze echter te horen, dat er een team was teruggetrokken, zodat ze alsnog de finaledag in Scheveningen mochten spelen.

De laatste strohalm werd dankbaar aangegrepen. Beachsoccer Drechsteden knokte voor wat het waard is en oogstte ook complimenten van diverse andere teams, nadat in een promotie/degradatieduel het eredivisieschap nog een jaar werd veiliggesteld.

Na deze teamprestatie bleek er voor één van de speelsters ook een mooie prijs klaar te liggen. Wendy Vuik werd door de speelsters van alle ploegen verkozen tot beste keepster van de eredivisie 2018. Met recht een  topprestatie als je weet dat de andere keepsters internationaal acteren of bij een profclub in Nederland.

In de zomer van 2019 zijn de meiden van Beachsoccer Drechsteden ongetwijfeld weer op verschillende stranden door het land te bewonderen. Ze zijn nog wel op zoek naar sponsors. Wie ze een stukje verder wil helpen, kan contact opnemen met mirandadentoom@live.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!