zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Café Arina 2 weken dicht na vechtpartij

21 juli 2018

DORDRECHT - Locoburgemeester Marco Stam van Dordrecht heeft vandaag, 21 juli, besloten Café Arina aan de Voorstraat per direct voor twee weken te sluiten. Dit na een ernstige vechtpartij in de afgelopen nacht van vrijdag op zaterdag.

Bij de vechtpartij in het café raakte een 42-jarige Dordtenaar ernstig gewond aan zijn gezicht. Hij is vermoedelijk met een glas mishandeld.

In verband met de vechtpartij is een 54-jarige Dordtenaar later aangehouden in een woning.

Cafe Arina is sinds 1986 van de gelijknamige eigenaresse, voorheen heette het Café Nickolson. Voor zover bekend is het de eerste keer dat dit, doorgaans gezellige, cafe gesloten wordt van overheidswege.

Op Facebook is veel onbegrip voor de genomen maatregel. "De ondernemer is toch geen politieagent?" Stelt Michel. "Als twee bezoekers met elkaar op de vuist gaan en geoefend vechtsporters zijn, wat moet een klein uitgevallen ondernemer daar dan tegen doen? Complete onzin deze maatregel." Wim reageert op het gegeven dat de horeca-ondernemer verantwoordelijk is voor de orde in zijn zaak: "Dan kunnen wij de gemeente Dordrecht ook aansprakelijk stellen als wij op straat worden aangevallen door een verwarde dwaas."

Twee weken
De sluiting geldt voor twee weken en is volgens de gemeente ingesteld om de openbare orde te herstellen. De komende tijd wordt gekeken of er ook andere maatregelen nodig zijn.

Bron: RTV Rijnmond

Deel dit bericht met je vrienden!