dinsdag 26 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Kees Thies: ,,Dordt wordt op gebied van cultuuraanbod teveel een lappendeken

17 juli 2018

DORDRECHT - Liggen de cultuurbolwerken in Dordrecht, bijvoorbeeld het ENERGIEHUIS aan de Noordendijk, te ver uit het Stadhart.

Columnist KEES THIES werpt vandaag deze vraag op in zijn COLUMN in AD De Dordtenaar. Ruim twintig jaar geleden was er al een debat in de stad over de juiste plek voor bijvoorbeeld een nieuwe schouwburg in plaats van KUNSTMIN.

De ene stroming dacht aan een vestiging aan het Wantij of zelfs aan de Zwijndrechtse kant van de rivier. Een andere stroming wilde vooral kiezen voor het centrum. Uiteindelijk werd Kunstmin behouden en zoveel mogelijk aangepast aan de eisen van de tijd.

Wel speelde toen de discussie hoe verbindt je de binnenstad met activiteiten rondom Energiehuis/villa augustus. Is er een looproute mogelijk of is Dordrecht gewoon te klein om een centrum met een sub-centrum te verbinden>

,,Dordt wordt op het gebied van cultuuraanbod te veel een lappendeken: de cultuurbolwerken liggen te ver uit het stadshart en onderling te ver van elkaar verwijderd. Nee, dat zijn niet mijn woorden, maar het is de strekking van een aantal reacties die ik ontving naar aanleiding van mijn column over het zieltogende Energiehuis. Daarin wierp ik de vraag op of je de komende jaren nu wél of juist géén extra geld moet blijven steken in dit ‘gedroomde’ project dat zo moeizaam van de grond komt", aldus Kees Thies.

In Rotterdam zou de afstand tussen culturele punten niet zo'n punt zijn, maar die stad is groter. Thies ziet er een argument in voor 140.000 inwoners, zoals ook het doel is van het gemeentebestuur 2018-2022.

De volledige tekst van Kees thies is voor lezers na te zien via krant en website.

Lees meer over:

kees thies stadshart
Deel dit bericht met je vrienden!