donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Albert Zwaan aan het werk in Pictura

16 juli 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Dordtenaar en Picturalid Albert Zwaan heeft sinds lange tijd weer een tentoonstelling in Pictura. In de tentoonstelling City Scapes laat Zwaan, tot en met 12 augustus, in de Foyer en Derde zaal recent werk zien. Maar dat is niet alles. In de Derde zaal is hij bezig met een nieuw experiment. Hij werkt daar aan een grote wandschildering. De intentie van de schildering is om het werkproces zichtbaar te maken voor het publiek, want normaal speelt het zich af achter de gesloten atelierdeur. Het is als het ware een open atelier waar bezoekers een kijkje krijgen in de keuken.

De reden waarom Zwaan voor schilderkunst heeft gekozen is het medium. Wat hem blijft fascineren is ‘het besef dat je bezig bent met een middeleeuws medium als olieverf.’ Hij vindt het verslavend. Inspiratie voor zijn schilderijen haalt hij uit het stedelijk landschap. Een mooi huis, een groot gebouw, een kerk, een trein, een garage, alles kan een nieuw onderwerp voor zijn werk zijn. Het stedelijke landschap wordt in zijn schilderijen altijd omringt door bosschage samen met abstracte motieven. Personen komen in zijn werk niet voor. Olifanten dan weer wel, zoals te zien is op een werk dat in de Foyer hangt.

Albert Zwaan is aan het werk van donderdag tot en met zondag. Op zondag 12 augustus wordt het experiment afgesloten met een feestelijke finissage.

Lees meer over:

kunst schilder Pictura
Deel dit bericht met je vrienden!