donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Zaterdag 14 Juli ontvangt Ben Corino In Studio De Witt de violiste Alisa van Dijk

13 juli 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Zaterdag ontvangt Ben Corino de violiste Alisa van Dijk. Alisa begon haar vioolstudie in Apeldoorn toen ze 7 jaar was. Een paar jaar later verhuisde ze met haar familie naar Canada, waar ze in 2006 haar Bachelor of Music afrondde aan de Universiteit van British Columbia in Vancouver. Ze studeerde daar onder andere bij Paul Kling.

Ze nam ook deel aan een aantal gerenommeerde masterclasses, zoals het Banff International Festival, het Orford Arts Centre en het Mozarteum in Salzburg. Alisa heeft veel ervaring opgedaan als uitvoerend musicus in solo- en kamermuziekrecitals en in orkestverband, zowel in Canada als in Nederland. In 2012 keerde Alisa terug naar Nederland om viool te studeren bij Ilona Sie Dhian Ho. In 2014 behaalde ze haar uitvoerend musicus diploma aan het Prins Claus Conservatorium Cumlaude. De laatste jaren treedt ze ook op als zangeres.

Behalve uitvoerend musicus is Alisa ook viooldocent. Tevens heeft ze de Master Muziek Pedagogiek afgerond aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij viool en zang studeerde, o.a. met Liesbeth Ackermans (viool), en Kees-Jan de Koning (zang). Ze bespeelt een Viotti Stradivarius viool gemaakt door Hermann Janzen uit Mission, B.C. in Canada.  Ze is verbonden aan stichting Leerorkest Dordrecht  als viooldocente. Alisa woont sinds september 2016 in Dordrecht en heeft een belangrijke impuls gegeven aan het culturele leven in Dordrecht.

Naast haar docentschap aan Stichting Leerorkest Drechtsteden geeft Alisa privé lessen viool en zang in Dordrecht. Vanaf december 2015 organiseert Alisa samen met haar vriend Johan Bregman een eigen concertserie in de Trinitatiskapel te Dordrecht. Jaarlijks worden er 10 concerten georganiseerd met vooral kamermuziek. De serie loopt buitengewoon goed zonder subsidie.

Ben Corino gaat met Alisa het gesprek aan over het muzikaal leven dat zij leidt, haar carriere en haar optredens. Maar ook over haar betrokkenheid met Dordrecht en de Trinitates Kapel concerten.
En luisteren naar haar muziekkeuzes.

In het tweede uur is er de aandacht voor de actualiteiten van deze week uit Dordrecht en de Drechtsteden.

Zondagavond was het een uitverkocht huis in het filmtheater The Movies. Op de vertoning van de film documantaire Klanken van Oorsprong die het ontstaan van de Indorock in Nederland belicht trok veel belangstellenden. Indo’s oud-Nederlands Indiers bevolkten de twee bomvolle zalen. Met de regisseur van de film, Hetty Naaijkens-Retel Helmrich, heeft Ben Corino in deze uitzending een gesprek over de betekenis en het ontstaan van de Indo-rock. En bands zoals de Tielman Brothers van de legendarische Andy Tielman.

Hetty regisseerde eerder de bekende documentaire “Buitenkampers”

De dichter van dienst is de Dordtse dichter, publicist Edjo Frank.

Foto: Wim van de Pol.

Lees meer over:

radio studio de witt violiste
Deel dit bericht met je vrienden!