zondag 20 juni 2021

Alles over Dordrecht

Hoge waardering voor HBO Drechtsteden in Nationale Studenten Enquête

12 juli 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De waardering voor HBO Drechtsteden is wederom gestegen, op veel punten boven het landelijke gemiddelde.

Vorige week is de uitslag van de Nationale Studenten Enquête (NSE) bekend gemaakt. HBO Drechtsteden scoort daarbij op de meeste punten boven het landelijk gemiddelde. De algemene tevredenheid van studenten van HBO Drechtsteden bedraagt een 3,9 op de vijfpuntenschaal, en voor de algemene sfeer geven studenten zelfs een 4,4.

Han van Gorkom, directeur van HBO Drechtsteden, is blij met de resultaten van de enquête. “We zijn heel trots op deze uitslag. Als kleinschalige hogeschool hebben we zaken als studenttevredenheid en kwaliteit van opleidingen hoog in het vaandel staan. We werken samen met alle docenten en medewerkers aan goed onderwijs. Dat studenten ons zo hoog waarderen en dat bijna alle scores gestegen zijn ten opzichte van vorig jaar is een mooie stimulans om deze stijgende lijn door te zetten.”

Studenten van HBO Drechtsteden waarderen vooral de inhoud van het onderwijs boven het landelijk gemiddelde. Ze geven aan dat het goed aansluit bij actuele ontwikkelingen en dat er een goede samenhang is tussen de verschillende onderdelen van de opleiding. Studenten zijn ook heel enthousiast over de kwaliteit van de docenten. Ze waarderen dit punt met een 3,9 op de vijfpuntenschaal. Met name over de inhoudelijke deskundigheid (4,1) en kennis van docenten over de beroepspraktijk (4,2) zijn de studenten erg positief. Han van Gorkom: “Veel van onze docenten komen uit de praktijk. Mede hierdoor sluit ons onderwijs goed aan op de praktijk.”

Het onderwijs bij HBO Drechtsteden wordt door studenten als uitdagend ervaren en beoordeeld met een 3,8. “We zijn er blij mee dat studenten dit punt hoog waarderen. We vinden het belangrijk dat studenten worden gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen en dat ze ook elkaar inspireren om goed te presteren. Dit zorgt ervoor dat studenten straks kritische beroepsbeoefenaars worden”, aldus Han van Gorkom.  “Natuurlijk zijn er ook altijd verbeterpunten. Met name op het gebied van informatievoorziening (3,2) en studiefaciliteiten (3,3) blijven we wat achter bij het landelijk gemiddelde. Daar ligt dus voor ons een uitdaging om de komende tijd aan te werken. De geplande nieuwbouw voor HBO Drechtsteden op het Leerpark in Dordrecht zal daar zeker op een positieve manier aan bijdragen.”

Over de enquête
De Nationale Studenten Enquête (NSE) is een grootschalig landelijk onderzoek waarin jaarlijks bijna alle studenten in het hoger onderwijs worden uitgenodigd om hun mening te geven over hun opleiding. Alle NVAO-geaccrediteerde opleidingen aan hogescholen en universiteiten in Nederland kunnen participeren aan dit onderzoek. Bekijk de uitslag op www.studiekeuze123.nl.

Lees meer over:

drechtsteden enquete hbo
Deel dit bericht met je vrienden!