donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Stadswiel, eerste bestaande woongebouw Trivire van gas los

5 juli 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Ruim 76 appartementen van het Stadswiel van woningcorporatie Trivire zijn vandaag aangesloten op warmtenet Dordrecht. Het Stadswiel is het eerste bestaande woongebouw van Trivire dat wordt afgekoppeld van het aardgas, dat is goed voor het milieu, want er wordt een flinke CO2-reductie gerealiseerd.

Afleverset en kamerthermostaat
In april en mei 2018 plaatste installatiebedrijf WVC in elke woning van het Stadswiel een afleverset en digitale kamerthermostaat. De afleverset zorgt ervoor dat de gevraagde warmte de radiatoren van de woning in kan stromen. Voorheen regelden de bewoners de warmte door de knoppen op de radiatoren dicht en open te draaien. “Nu kun je heel gemakkelijk met de digitale kamerthermostaat aangeven welke tempratuur je wilt”, legt meneer De Boeff, bewoner van het Stadswiel, uit.
    
Warmtekraan open
Op 5 juli 2018 draaide meneer De Boeff [naam bewoner klopt?] tezamen met Tinka Rood (bestuurder Trivire) letterlijk de warmtekraan open. Er werd ook een speciale stoeptegel geplaatst om de aansluiting te markeren. Deze tegel toont dat er onder de stoep een groene warmtebron ligt. Waar woningen met zonnepanelen heel zichtbaar duurzaam zijn, is dat met gebouwen aangesloten op een ondergronds warmtenet niet het geval. Terwijl dat toch wel iets is om trots op te zijn; vandaar de speciale stoeptegels”, aldus Robert Crabbendam, manager warmtelevering van HVC.

Lees meer over:

trivire gas stadswiel los
Deel dit bericht met je vrienden!