dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Govert Veldhuijzen waarnemend burgemeester Nissewaard

4 juli 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 1 september 2018 Govert Veldhuijzen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Nissewaard. Veldhuijzen is 62 jaar, woonachtig in Dordrecht en lid van het CDA.
  
Aan Mirjam Salet is per 1 september 2018 op eigen verzoek eervol ontslag verleend als burgemeester van Nissewaard. Jaap Smit heeft, na overleg met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad van Nissewaard, besloten een waarnemend burgemeester te benoemen. De waarneming duurt tot het moment dat er in Nissewaard een nieuwe kroonbenoemde burgemeester aantreedt. Dit zal naar verwachting begin 2019 het geval zijn. De procedure voor een nieuwe kroonbenoemde burgemeester is op 11 juni met de profielschetsvergadering van start gegaan.

Na een gesprek met de fractievoorzitters over het gewenste profiel van de waarnemer heeft de commissaris Govert Veldhuijzen voorgesteld als waarnemend burgemeester van Nissewaard. Vervolgens hebben de fractievoorzitters met hem gesproken. De fractievoorzitters waren bijzonder positief na het gesprek en herkennen zich in de voordracht van de commissaris van de Koning om Veldhuijzen als waarnemend burgemeester te benoemen.

Govert Veldhuijzen beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Hij was vanaf juni 2015 tot en met augustus 2017 waarnemend burgemeester in de gemeente Gorinchem. Daarvoor was hij in verschillende perioden gedeputeerde in de provincie Zuid-Holland (juli 2007-mei 2008, mei 2009-april 2011 en januari 2012-mei 2015) en van 1994 tot 2006 wethouder in de gemeente Dordrecht.

Lees meer over:

burgemeester wethouoder cvdk
Deel dit bericht met je vrienden!