maandag 6 december 2021

Alles over Dordrecht

Humanistisch Verbond Drechtsteden gaat op bezoek bij burgemeester Kolff

2 juli 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Humanistisch Verbond Drechtsteden gaat op bezoek bij burgemeester Kolff van Dordrecht.

Kunnen zeggen wat je denkt, schrijven wat je vindt, trouwen met degene van wie je houdt, het recht te geloven of niet, veilig werk, goed onderwijs, dezelfde rechten als je buren. Mensenrechten spelen overal.

Ze waarborgen onze vrijheden en bepalen hoe we als mensen met elkaar omgaan.

Dit jaar bestaat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) 70 jaar. Het Humanistisch Verbond vindt dit de ideale aanleiding om de universele mensenrechten de plek te geven die ze verdienen: in het paspoort. Vanaf 21 juni kan een petitie getekend worden om dat te bereiken. 

Op 4 juli wordt de petitie ondertekend door Burgemeester Kolff van Dordrecht en hij ontvangt daarna een paspoorthoesje met daarop artikel 1 van de UVRM. Aanwezige belangstellenden die de petitie tekenen ontvangen ook zo’n paspoorthoesje.

Op 10 december, de Universele dag van de Mensenrechten, wordt de petitie aan de Tweede Kamer overhandigd.

Lees meer over:

humanistisch verbond rgemeester
Deel dit bericht met je vrienden!