maandag 6 december 2021

Alles over Dordrecht

Michael de Jong’s last goodbye tijdens Big Rivers Festival.

2 juli 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Michael de Jong overleed op 10 maart 2018. Michael is een blueslegende, opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame en een trotse Dordtenaar. Om Michael te eren, besteedt Big Rivers zaterdag 14 juli aandacht aan zijn muziek op podium de Vergulde Lampet, Fles & Mes Stage – House of Blues.

Op zaterdagmiddag 14 juli wordt een ode aan Michael de Jong en zijn muziek gedraaid door de Samball DJ’s bij het podium op de Statenplaats. Daarnaast wordt er ook een korte toespraak gehouden. Michael is niet weg te denken uit het blues genre en zijn muzikale nalatenschap is dan ook wereldwijd bekend. Als laatste cadeau aan zijn fans, wordt zijn nieuwe album ‘Reclusion’ gepresenteerd op Big Rivers.

In totaal heeft Michael negentien CD’s op zijn naam staan. Allen goed beoordeeld voor de pers. Tot enkele dagen voor zijn dood werkte hij aan zijn laatste CD. Na meerdere opnamesessies tussen april 2017 en de dag voor zijn 73ste verjaardag in januari 2018, kwam er langzamerhand een album waar hij tevreden mee was. Veel aanpassingen verder, die door Michael zijn opgeschreven voor zijn dood en uitgevoerd door zijn team, is daar nu het eindresultaat te bewonderen: ‘Reclusion’.

Doordat er vele aanpassingen die aan het album zijn gedaan, hebben sommige nummers het album niet gehaald. Om de fans toch niet te onthouden van deze mooie nummers worden twee outtakes, ‘Slow and Easy’ en ‘Hurt’, in beperkte oplage als single uitgebracht. De eerste honderd singles worden tijdens het festival weggegeven. Wil jij een van deze singles bemachtigen? Dat kan door een mail te sturen naar michaeldejong@bigrivers.nl. Vermeld hierin je volledige naam, e-mailadres en woonplaats. De single kan je ophalen bij de stand voor Michael bij de Vergulde Lampet op zaterdagmiddag 14 juli.

Michael’s verhaal gaat over tijd, herinnering en afscheid. Ondanks dat hij alweer nieuwe plannen had, voelde hij misschien dat dit zijn laatste CD zou zijn. Luister zelf naar zijn verhaal op ‘Reclusion’.

Deel dit bericht met je vrienden!