zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

Bollywood in Dordrecht

27 juni 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De Zuid-Amerikaanse portretschilder, fotograaf en filmmaker Enrique Collar (1964) is woonachtig in Rotterdam. Hij exposeerde o.a. bij de National Portrait Gallery, the Mall Gallery te Londen, en zijn werk is te vinden in het MEAM museum, Barcelona. Zijn première in de kunst RAI “Universal Painting Project 360⁰” is zijn unieke en eerste stap naar de 21ste eeuw. Over de hele wereld is zijn naam bekend, en nu is zijn solo expositie “Bollywood” in Nederland, en wel in Dordrecht.

De versie die wordt getoond in de tentoonstelling van WG Galerie stelt de toeschouwer voor om in een geheel oprechte daad een dubbele take te nemen en de verweven banden tussen schilderkunst en fotografie bloot te leggen. Een paradox die wordt bevestigd in zijn eigen woorden: “Ik denk en gebruik fotografie als een schilder. Mijn schilderijen beginnen waar de foto eindigt.’’

Tijdens de Meet and Greet, tevens KunstRondje Dordt, op 1 juli en 5 augustus neemt Enrique Collar u mee in zijn Bollywood wereld en geeft u de mogelijkheid om te poseren in een mini Bollywood set. Een unieke kans om gefotografeerd te worden door deze wereldberoemde kunstenaar!

“Bollywood” is van 1 juli t/m 26 augustus in WG Galerie, Aardappelmarkt 15, iedere zaterdag en zondag (ook op afspraak). U bent van harte welkom.

Lees meer over:

portretten schilder galerie
Deel dit bericht met je vrienden!